

Rødbetesalat
Nydelig tilbehør til for eksempel falafel.
Ingredienser:
-
- 1 desiliter hasselnøttkjerner
-
- 2 spiseskjeer pinjekjerner
-
- 2 spiseskjeer sesamfrø
-
- 1 rødbete
-
- 1 gulrot
-
- 1 kvast basilikum
-
- 1 kvast persille
-
- 1 kvast koriander
-
- 0,5 teskje chilipulver
-
- 0,5 sitron
-
- 2 spiseskjeer olivenolje
-
- Salt og pepper.
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Grovhakk hasselnøttene.Ha de over i en ildfast form sammen med pinjekjernene og sesamfrøene. Bak i ovnen i 10 minutter. Avkjøl.
Skrell rødbete og gulrot og kutt de i lange, tynne strimler. Bruk en mandolin om du har.
Grovhakk basilikum, persille og koriander.
Bland sammen nøtter, kjerner, frø, rødbete- og gulrotstrimler, basilikum, persille og koriander i en bolle. Ha i chilipulver, press i saften fra sitronen og bland i olivenolje. Smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt fram til servering.
Advert
Advert