Rødbetesalat

Nydelig tilbehør til for eksempel falafel. 

Ingredienser: 

    • 1 desiliter hasselnøttkjerner
    • 2 spiseskjeer pinjekjerner
    • 2 spiseskjeer sesamfrø
    • 1 rødbete
    • 1 gulrot
    • 1 kvast basilikum
    • 1 kvast persille
    • 1 kvast koriander
    • 0,5 teskje chilipulver
    • 0,5 sitron
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • Salt og pepper. 

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Grovhakk hasselnøttene.Ha de over i en ildfast form sammen med pinjekjernene og sesamfrøene. Bak i ovnen i 10 minutter. Avkjøl.

Skrell rødbete og gulrot og kutt de i lange, tynne strimler. Bruk en mandolin om du har.

Grovhakk basilikum, persille og koriander.

Bland sammen nøtter, kjerner, frø, rødbete- og gulrotstrimler, basilikum, persille og koriander i en bolle. Ha i chilipulver, press i saften fra sitronen og bland i olivenolje. Smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *