Veganske sveler

Kjempegod kaffemat fra Vestlandet. 

Mange forbinder sveler med ferjeturer langs vestlandskysten, og de dukker gjerne opp i koselige barndomsminner fra mormors kjøkken.

Jeg har fra flere hold fått forespørsler om en vegansk oppskrift, men det har blitt utsatt litt fordi jeg tenkte at det var vanskelig? Vanskelig, ja! Herlighet, hvor teit kan jeg bli? Jeg fikk det jo til på første forsøk! Eneste utfordringen er at jeg ikke har spist disse selv på en god del år, så det hadde vært kjekt om noen ville teste ut oppskriften og fortelle meg hva de synes.

Ingredienser til 8-10 sveler: 

  • 3 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1 desiliter soyayoghurt
  • 1 desiliter sukker
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 4 desiliter hvetemel
  • Litt salt
  • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå et par minutter og tykne, rør deretter inn soyayoghurt og sukker. Bland sammen natron, bakepulver, hvetemel og salt og visp inn i det våte. La røren stå og svelle i 15-20 minutter.

Varm opp olje til medium/høy varme i en takke eller panne. Ta en liten øse av røren og hell over. Stek til den begynner å stivne, snu og stek ferdig på den andre siden. Gjenta med resten av røren. Server svelene mens de er lunkne, gjerne med litt sukker eller syltetøy.

4 Comments

 1. Inger lise

  Hei! Kan disse fryses? Leter etter matpakkralternativer til lillemor med både egg og melkeallergi, så disse så lovende ut. Tenkte å bytte ut soya produktene med havrepeodukter

  1. Mari Hult

   Det går kjempefint 🙂

 2. Jeg prøvde oppskriften din for noen måneder siden, bare at jeg lagde en sunnere versjon: soyamelk, havremel, natron, eplecidereddik og stevia. Ble en kjempesuksess!! Nå tenkte jeg skulle lage de igjen, men måtte søke opp din oppskrift som utgangspunkt på nytt 😀
  Kjempe herlig blogg forresten!!

  1. Mari Hult

   Åh tusen takk for den kommentaren 🙂 kjempehyggelig å høre!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *