

Linseburger med valnøtter
Er det kjøttfri mandag, så er det kjøttfri mandag.
Jeg hører stadig skryt av burgeren de serverer på Mono i Oslo. Siden jeg aldri har vært der og fått smakt den selv, tenkte jeg å prøve meg på en egen variant – basert på historiene jeg har blitt fortalt fra Mono.
Ingredienser:
-
- 1 desiliter grønne eller brune linser
-
- 1 spiseskje linfrø
-
- 2 spiseskjeer varmt vann
-
- 1 desiliter valnøtter
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 150 gram assortert sopp
-
- Olje til steking
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- 1 spiseskje tomatpuré
-
- 1 teskje røkt paprikaplver
-
- 1 teskje tørket oregano
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 1 desiliter havregryn
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok linsene møre i godt med vann, det tar cirka én time. Sil av vannet.
Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern, og bland de sammen med det varme vannet. La det stå og trekke i fem minutter.
Grovhakk valnøttene. Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær sopp i små terninger.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Rist valnøttene noen minutter. Legg de til sides og ha olje i pannen. Ha i sjalottløk, hvitløk og sopp, og la det surre i fem minutter. Ha i soyasaus, tomatpuré, røkt paprikapulver og oregano. Skru av varmen.
Bland sammenlinser, linfrøblanding, valnøtter og soppblanding i en bolle. Rør inn maisstivelse, og spe med havregryn til du får en ganske fast masse. Smak til med salt og pepper.
La burgerdeigen stå i fred i en halvtime før du former den til burgere.
Burgerne kan enten stekes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller på stekepanne på medium/høy varme i cirka 10 minutter.
Server burgerne med tilbehøret du har lyst på, jeg synes disse er gode med i burgerbrød med en chilimajones og kanskje litt ketchup.
Disse ser supre ut! Hvor mange burgere får man ut av denne oppskriften sånn ca? 🙂
3-4, kommer an på hvor store du gjør de!