Linseburger med valnøtter

Er det kjøttfri mandag, så er det kjøttfri mandag. 

Jeg hører stadig skryt av burgeren de serverer på Mono i Oslo. Siden jeg aldri har vært der og fått smakt den selv, tenkte jeg å prøve meg på en egen variant – basert på historiene jeg har blitt fortalt fra Mono.

Ingredienser: 

    • 1 desiliter grønne eller brune linser
    • 1 spiseskje linfrø
    • 2 spiseskjeer varmt vann
    • 1 desiliter valnøtter
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 150 gram assortert sopp
    • Olje til steking
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 1 spiseskje tomatpuré
    • 1 teskje røkt paprikaplver
    • 1 teskje tørket oregano
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 desiliter havregryn
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok linsene møre i godt med vann, det tar cirka én time. Sil av vannet.

Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern, og bland de sammen med det varme vannet. La det stå og trekke i fem minutter.

Grovhakk valnøttene. Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær sopp i små terninger.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Rist valnøttene noen minutter. Legg de til sides og ha olje i pannen. Ha i sjalottløk, hvitløk og sopp, og la det surre i fem minutter. Ha i soyasaus, tomatpuré, røkt paprikapulver og oregano. Skru av varmen.

Bland sammenlinser, linfrøblanding, valnøtter og soppblanding i en bolle. Rør inn maisstivelse, og spe med havregryn til du får en ganske fast masse. Smak til med salt og pepper.

La burgerdeigen stå i fred i en halvtime før du former den til burgere.

Burgerne kan enten stekes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller på stekepanne på medium/høy varme i cirka 10 minutter.

Server burgerne med tilbehøret du har lyst på, jeg synes disse er gode med i burgerbrød med en chilimajones og kanskje litt ketchup.

2 Comments

  1. Mia Radotina

    Disse ser supre ut! Hvor mange burgere får man ut av denne oppskriften sånn ca? 🙂

    1. Mari Hult

      3-4, kommer an på hvor store du gjør de!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *