

Verdens enkleste sjokoladeis
Superlettvint og sunnere enn vanlig – og du trenger ikke ismaskin!
Hvordan en frossen banan blir hovedingrediensen i en nydelig, kremete, soft ice-aktig is er for meg et mysterium. Men det er sant! Fyll opp fryseren med bananer, og du kan lage is på ti minutters varsel!
Her har jeg i rått kakaopulver og agavesirup, som gjør at desserten kan kalles “rå”, men det går også fint an å ha i vanlig kakaopulver og annen søtning.
Her finner du andre oppskrifter på bananis.
Tips: Bananbasert is blir best om bananene er godt modne før du fryser de. Hos oss er det en regel at alle bananer som er for modne går enten i smoothie eller i fryseren. På den måten har vi alltid is klar på ti minutter – om vi skulle ønske det.
Ingredienser til to porsjoner:
- 2 bananer
- 3 spiseskjeer kakaopulver
- Agavesirup eller annen søtning
- Eventuelt rå kakaonibs til pynt
Framgangsmåte:
Skjær bananen i mindre biter, og frys ned.
Før bruk har du frosne bananbiter, kakaopulver og sirup etter smak i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjører på til du har en jevn masse.
Spis isen som den er, eller ha den en liten stund i fryseren om du liker den fastere.
Denne må jeg prøve! Hvor mye sirup har du sånn ca per banan?
Ikke mye, men det kommer litt an på hvor søte bananene er. Begynn helt uten og prøv deg fram med en og en teskje 🙂