Vaniljekremcupcakes

Nydelige vaniljecupcakes fylt med vaniljekrem og toppet med sjokoladeganache. 

Disse smaker rett og slett mye bedre enn de ser ut.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 1/2 teskje natron
    • 1/2 teskje salt

Vaniljekrem:

    • 1 desiliter maisstivelse
    • 1 desiliter sukker
    • 1 vaniljestang
    • Eventuelt noen dråper vaniljeestrakt
    • 6 desiliter soyamelk, gjerne søtet og/eller med vaniljesmak

Sjokoladeganache:

    • 100 gram vegansk sjokolade
    • 3 spiseskjeer soyafløte
    • Eventuelt vegansk kakepynt til dekorering

Framgangsmåte: 

Forvarm ovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Bland sammen melk og eddik i en bolle, la det stå et par minutter. Ha i olje, vaniljeestrakt, sukker og vaniljesukker, og rør godt sammen. Mål opp hvetemel, maisstivelse, bakepulver, natron og salt, og sil over i melkeblandingen. Bland sammen til du har en jevn røre.

Fordel i muffinsformer, de skal være cirka tre fjerdedels fulle. Stek i 20 minutter, og pass på at du ikke åpner døren under steking. Da kan kakene falle sammen..

Vaniljekrem: 

Visp sammen maisstivelse og sukker i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs og ha innholdet over i gryten. Spe eventuelt med noen ekstra dråper vaniljeestrakt. Rør godt sammen. Spe på med melk mens du visper. Kok deretter opp under konstant omrøring. La det småkoke noen minutter til det tykner en del. Hell deretter over i en bolle og sett til avkjøling. Når kremen er avkjølt har du den over i en spørytepose med ganske smal tupp.

Stikk tuppen på sprøyteposen godt inn i en kake. Sprøyte ut krem så du kjenner at kaken blir tyngre. Det skal være mye krem i hver kake. Du merker når det blir fullt. Gjenta med alle kakene.

Får du ikke til denne teknikken, kan du bruke en liten kniv til å skjære et hull i hver kake.

Sjokoladeganache:

Smelt sjokoladen og fløten sammen i en liten gryte. Avkjøl i noen minutter før du smører sjokoladeganachen over cupcakene, pass på at du dekker hullet med vaniljekrem godt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *