Macadamiacupcakes

Bare fordi det er verdens beste cupcakes. 

I en diskusjon på Facebook for en stund siden var det snakk om verdens beste cupcakeoppskrift, hvis formål med bakingen var å imponere ikke-veganere. En lur jente tipsa om Isa Chandra Moskowitz sin oppskrift på macadamiacupcakes, og jeg følte meg nødt til å finne fram boken hun har co-signert på, nemlig Vegan cupcakes take over the world. Jeg fant fram oppskriften, bakte et brett cupcakes, pynta de etter hva jeg følte for, og ta-da! Her er de. Min desiderte favoritt blant alle veganske cupcakesoppskrifter.

Jeg har i veganske sjokoladeknapper, som jeg har kjøpt i England. De selger de online noen steder også, ellers kan du grovhakke litt vanlig vegansk hvit sjokolade – eller rett og slett bare droppe det.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter macadamianøtter
    • 1 sitron
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 0,5 desiliter soyayoghurt naturell
    • 1 desiliter soyamelk
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 3 desiliter hvetemel
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 0,5 desiliter veganske hvite sjokoladeknapper/chocolate chips (kan sløyfes)

Glasur og pynting:

    • 1 sitron
    • 100 gram vegansk margarin
    • 4 desiliter melis
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 12 macadamianøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Kjør halvparten av nøttene i en kjøkkenmaskin eller blender til de blir pulverisert. Grovhakk den andre halvparten.

Riv skallet av sitronen og press ut saften.

Visp sammen olje, sukker, yoghurt, melk, sitronskall, sitronsaft og vaniljeestrakt i en stor bolle.

Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og salt og ha over i de våte ingrediensene. Ha i macadamiapulveret og visp det hele raskt og kraftig sammen. Vend inn de grovhakka nøttene og sjokoladeknappene.

Fordel røren i muffinsformene. Stek i 20-22 minutter, sjekk av de er ferdige med trepinnetesten.

Avkjøl kakene helt før pynting.

Glasur og pynting:

Riv sitronskallet, press ut saften.

Ha sitronsaft, margarin, melis og vaniljeestrakt i en kjøkkemaskin og kjør det helt jevnt. Ha over i en sprøytepose og fordel over kakene. Pynt med revet sitronskall og macadamianøtter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *