Pasta Stroganoff

Rask og enkel pastarett med mye sopp. 

Denne oppskriften er fra Forks Over Knives, en nettside som har vært veldig nyttig for meg, spesielt da jeg begynte med vegansk matlaging. Her finner du rett og slett masse ressurser, og jeg anbefaler alle å kikke innom.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 14 gram tørka steinsopp
  • 2 desiliter varmt vann
  • 200 gram fusilli eller annen tørket pasta
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 400 gram assortert sopp
  • Olje til steking
  • 2 teskjeer tørket timian
  • 1 teskje tørket rosmarin
  • 1 desiliter vegansk tørr hvitvin
  • Salt og pepper
  • 2 desiliter vegansk rømme eller fraiche
  • Persille

Framgangsmåte: 

Bløtlegg steinsoppen i det varme vannet.

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet.

Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk. Skjær den assorterte soppen i terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i noen minutter. Ha i timian og rosmarin og la det surre i noen minutter til. Ha i den oppkutta soppen og la det hele steke i 5-10 minutter. Tilsett mer olje om du trenger. Hell i steinsoppen sammen med bløtleggingsvæsken

Smak til med salt og pepper. Rør inn rømmen og pastaen.

Finhakk persille og vend inn rett før servering.

2 Comments

  1. Elisabeth

    Dette ser helt nydelig ut, går rett inn på ukesmenyen for neste uke!
    Jeg er ny på bloggen din, og har nylig bestemt meg for en drastisk endring i matveien. Først og fremst vil jeg kutte kjøtt, men vil gjerne kutte ut meieriprodukter også. Er veldig glad for at du deler oppskriftene dine, og gleder meg til å teste dem!
    Ønsker deg ei fortsatt fin helg 🙂

    1. Mari Hult

      TUUUUSEN TAKK!! For en koselig kommentar 🙂 🙂 Det betyr alt. Lykke til!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *