

Grønnsaksfrikassé
Tradisjonsrik og smakfull gryterett.
Grønnaksfrikassé er en nydelig stuing der store biter av grønnsaker får koke sammen til de er møre, slik at alle de forskjellige smakene får satt seg godt. Mot slutten av kokeingen tilsettes litt jevning og persille for å gjøre retten perfekt.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 2 poteter
-
- 2 gulrøtter
-
- 0,5 kåkrabi
-
- 2 neper
-
- Vann til koking
-
- En kvast persille
-
- 2 spiseskjeer mel til jevning
-
- 0,5 desiliter vann til jevning
-
- Salt
Framgangsmåte:
Skrell grønnsakene og skjær de opp i terninger med lengde på cirka en og en halv centimeter. Kåplrabien kan du godt skjære i litt mindre biter, cirka én centimeter.
Ha alle over i en gryte og hell på vann så det dekker alle grønnsaksbitene med et par centimeter.
Kok opp, ta på lokk og la det hele småkoke til grønnsakene er møre, cirka 30-40 minutter.
Rør sammen hvetemel og vann til en klumpefri jevning, og hell over i gryten i en tynn stråle mens du rører forsiktig. Når det nå koker opp igjen merker du at sausen tykner.
Finhakk persille og ha i, smak deretter til med salt.
Server grønnsaksfrikassé rykende varmt i dype skåler. Dryss gjerne over litt ekstra persille til pynt.