Sommerboller

Nydelige kanelboller med vaniljekremfyll og melisglasur. 

Ingredienser til 16 boller:

    • 500 gram hvetemel
    • 100 gram sukker
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje malt kardemomme
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 100 gram vegansk margarin
    • 3,5 desiliter soyamelk
    • 50 gram fersk gjær

Fyll:

    • 4 spiseskjeer vegansk margarin
    • Kanel
    • Rørsukker
    • 4 pakker vaniljedessert (alpro)
    • 4 spiseskjeer maisstivelse

Glasur: 

    • 2  desiliter melis
    • Litt vann

Framgangsmåte:

Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.

Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt den sammen.

Fyll/montering: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Kjevle deigen ut til en stor firkant med sider på cirka 40-50 centimeter.

Smør på margarinen og dryss over et godt lag med kanel og sukker.

Begynn på den ene siden og rull deigen inn til en pølse, gjør dette så fast du greier. Ta litt vann langs den siste kanten slik at den holder seg fast inntil.

Skjær rullen opp i stykker med tykkelse på cirka 2-3 centimeter. Fordel disse utover stekebrettene og press de litt ned.

Etterhev i 20-30 minutter.

Visp sammen vaniljedessert og maisstivelse i en liten bolle.

Lag en grop i midten av hver bolle og fyll på med vaniljekrem.

Stek deretter bollene til de er gylne og fine, cirka 10 minutter per brett.

Avkjøl bollene helt før du har på glasuren.

Glasur: 

Bland melisen sammen med bittelitt vann. Ha over i en sprøytepose med minimal åpning. Fordel glasuren fint utover kakene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *