Chocolate chip waffles

Kanskje verdens beste frokost. 

Her en dag leste jeg om noen som debatterte om at nå var helgefrokosten i fare – det er nemlig visstnok mangel på bacon rundt omkring. Jeg sier som Marie Antoinette: Let them eat cake! Sjokoladevafler er sikkert like usunt som egg og bacon, men oh la la så godt det er! La oss legge til oss noen søte frokostvaner – i alle fall på dager der vi virkelig fortjener det.

Ingredienser til 8-10 vaffelhjerter: 

    • 5 desiliter hvetemel
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • Litt salt
  • 2 desiliter soyayoghurt  naturell
  • 3,5 desiliter soyamelk
  • 5 spiseskjeer vann
  • 0,75 desiliter solsikke- eller rapsolje
  • 2 desiliter veganske sjokoladeknapper/chocolate chips
  • Olje eller vegansk margarin til steking

Framgangsmåte: 

Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.

Visp sammen yoghurt, melk, vann og olje i en annen. Hell det våte over i det tørre og visp det raskt sammen til en glatt røre. Vend inn sjokoladeknappene.

La røren svelle i et kvarter.

Smør jernet med litt olje eller margarin, og stek vafler etter anvisning fra produsenten.

Server vaflene lune, gjerne med litt varm sjokoladesaus.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *