Browniecupcakes med valnøttkrem

Cupcakes som må spises med gaffel. 

Disse cupcakene skulle vært i haugen med oppskrifter som ble vraket fra bloggen. Det er noen der. Jeg prøver å ikke legge ut noe som jeg ikke kan stå helt inne for, og det gjør jeg faktisk ikke for disse, fordi de er litt vanskelige å spise i forhold til “vanlige” cupcakes. Jeg pleier å servere de på en liten tallerken med en dessertgaffel, for du kan nemlig ikke brette ned muffinspapiret som på de fleste cupcakes, i tillegg er selve kaken litt for seig til at det er greit å spise med hendene.

Men de er så gode! De er så UTROLIG gode! Så må man så må man, her er oppskriften sammen med advarselen.

Et triks for å gjøre spiseopplevelsen bedre er å dropp muffinsformene og fylle muffinsbrettet med bakepapir, men dette er litt for mye arbeid for oss late.

Før du begynner med selve cupcakesene så anbefaler jeg å legge valnøtter i bløt. Får de ligge 5-6 timer blir konsistensen på glasuren utrolig kremete og fin.

Kakene er basert på denne oppskriften. 

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 1 desiliter soyamelk
    • 2 tesekeer eplecidereddik
    • 1 desiliter solsikkeolje
    • 2 desiliter sukker
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 3/4 desiliter kakaopulver
    • 0,5 teskje natron
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 0,5 teskje salt
    • 100 gram veganske sjokoladeknapper/chocolate chips eller grovhakket melkefri sjokolade

Valnøttkrem: 

    • 200 gram valnøtter
    • 2 spiseskjeer vegansk kremost naturell
    • 3-4 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Dekk et muffinsbrett med 12 muffinsformer – eller dekk hvert enkelt hull til med bakepapir.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene. Vend inn sjokoladeknappene til slutt.

Fordel røren over i formene og bak i 20 minutter. Avkjøl kakene helt før du begynner å pynte de, de vil nemlig sette seg en del under avkjøling. Merker du at de ikke setter seg nok så går det an å fyre de inn i ovnen noen minutter til.

Valnøttkrem: 

La valnøttene ligge i bløt i opptil 6 timer. Sil av vannet og ha nøttene over i en kjøkkenmaskin. Ha i kremost og kjør til du har en jevn blanding. Spe på med melis til du har en kremete og fin konsistens.

Legg en spiseskje krem over hver cupcake og server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *