Drømmekake

Mandel- og sjokoladebunn toppet med nydelig vaniljekrem og jordbærgéle.

Denne kaken hadde jeg aldri lagt før, jeg hadde ikke oppskrift, kun et bilde i hodet av en kake jeg ikke kunne spise fordi den inneholdt enorme mengder egg, smør, fløte, gelatin og karmin.

Heldigvis går det an å lage de fleste kaker vegansk, og her traff jeg på første forsøk.

Bunnen smaker av mandler og sjokolade. Over den ligger et fint lag vaniljekrem, deretter topper jeg med bær og gelé, Ikke så komplisert å lage, men resultatet blir imponerende.

Ingredienser til én kake: 

    • 1 desiliter rapsolje
    • 0,5 desiliter soyayoghurt
    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer mandelestrakt
    • 2 desiliter sukker
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 1,5 teskje bakepulver
    • Litt salt
    • 0,5 desiliter sjokoladeknapper/chocolate chips

Vaniljekrem: 

    • 1 desiliter maisstivelse
    • 1 desiliter sukker
    • 1 vaniljestang
    • Eventuelt noen dråper vaniljeestrakt
    • 6 desiliter soyamelk, gjerne søtet og/eller med vaniljesmak

Geletopping: 

    • 2 desiliter frosne jordbær eller bringebær
    • 1 pakke vegansk gelepulver, blandet ut med halv mengde vann

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform, 20-22 centimeter i diameter.

Visp sammen olje, yoghurt, melk og mandelekstrakt i en bolle. Mål opp sukker, hvetemel, mandelmel, bakepulver og salt og sil over i bollen. Visp det hele raskt sammen, vend inn sjokoladeknappene, og hell røren over i formen. Bruk en slikkepott til å få det jevnt. Bak i 24-26 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.

Avkjøl.

Vaniljekrem: 

Visp sammen maisstivelse og sukker i en gryte. Snitt vaniljestangen på langs og ha innholdet over i gryten. Spe eventuelt med noen ekstra dråper vaniljeestrakt. Rør godt sammen. Spe på med melk mens du visper. Kok deretter opp under konstant omrøring. La det småkoke noen minutter til det tykner en del. Hell deretter over i en bolle og sett til avkjøling. Når kremen er avkjølt fordeler du den utover kakebunnen.

Geletopping: 

Fordel bærene over vaniljekremen. Lag géle etter anvisning på pakken, men bruk halv mengde vann. Avkjøl geleen noe slik at den setter seg litt, fordel den deretter over kaken. Dersom den ikke renner helt ut i kantene av seg selv kan du hjelpe med en spiseskje.

Avkjøl kaken fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *