veganske knekkebrød hjemmelaget oppskrift

Focacciaknekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød med soltørka tomat og basilikum. 

Disse knekkebrødene pleier jeg av og til å lage til helgefrokost. Istedenfor å dekke et svært bord med brød og pålegg, så er det litt mer i min gate å smøre knekkebrød med vegansk kremost og la det være med det. Litt kontinentalt, men først og fremst mindre oppvask.

Knekkebrødet smaker som focaccia, og om du liker det tåler det glatt at du river et hvitløksfedd og har i deigen.

Ingredienser til 16-20 knekkebrød: 

  • 5-6 soltørka tomater, utvanna eller lagt i olje
  • Et par kvaster basilikum
  • 2 desilter hvetemel
  • 1,5 desiliter sammalt hvetemel
  • Litt salt
  • 1 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Finhakk tomater og basilikum.

Rør sammen mel og salt i en bolle, rør inn vann, vend til slutt inn tomat- og basilikumbiter.

Klem deigen ut på stekebrettet – det skal være så tynn som du klarer. Det gjør ingenting om den blir litt ujevn, det ser bare fancy ut.

Bruk et pizzahjul, skarp kniv eller lignende til å skjære opp rutene til knekkebrød før steking. Dette gjør det mye lettere å brekke opp knekkebrødene etter steking. Prikk h ver rute med en gaffel før steking.

Stek i 15 – 20 minutter, her kommer steketiden veldig an på hvor tynt knekkebrødet er, samt styrken på ovnen din. Det skal bli sprøtt, men ikke brent.

Avkjøl knekkebrødet, brekk det opp i biter og oppbevar i en tett beholder – om du ikke spiser alt med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *