Dobbelbakte poteter

Kjempegodt middagstilbehør – eller som en smårett for seg selv. 

Jeg elsker poteter! De er så utrolig anvendelige! Det eneste jeg ikke er stor fan av er kokte poteter, men det er kanskje fordi jeg føler jeg går glipp av noe bedre hver gang de blir servert på den måten.

Her baker vi potetene to ganger, da blir de ekstra bra. Halvveis i prosessen tar vi ut innmaten, lager en nydelig potetmos, fyller de tomme potetskallene med den og fyrer det hele inn i ovnen igjen. Sånt blir det god mat av!

Ingredienser: 

  • 4 mellomstore poteter
  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • 1 spiseskje vegansk kremost
  • Krydder
  • Eventuelt litt soyafløte
  • Paprikapulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form eller et ildfast fat. Vask og skrubb potetene godt og bak dem møre. Steketiden avhenger av størrelsen på potetene, ta utgangspunkt i én time og prøv deg fram.

Ha potetene ut av ovnen når de er møre, men ikke skru ovnen av.

Avkjøl potetene litt, del de i to, grav ut innmaten og ha den over i en bolle. Mos det hele godt med en gaffel, ha deretter i margarin, kremost og krydder, Bland sammen, spe eventuelt med litt soyafløte for å få en fin konsistens.

Fyll potetskallene med blandingen (det er nok ikke nok til å fylle alle potetskallene, cirka to tredjedeler er realistisk). Sett utover i den ildfaste formen/fatet, dryss paprikapulver over. Bak potetene for andre gang til de blir gylne på toppen, dette tar cirka 15 minutter.

Server dobbelbakte poteter varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *