Minieplepai

Lettvint fransk porsjonspai. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 4 epler
  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer strøsukker
  • 2 plater butterdeig

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram to små ildfaste former (creme brulee-former passer utmerket her).

Skjær eplene i skiver. Ta bort kjernen.

Smelt margarinen i en panne og ha i eplebitene. Dryss over sukkeret og stek det hele på medium varme under jevnlig omrøring. Når eplene er varme tar du platen av varmen, og fordeler eplebitene i de to formene. Press ut hver butterdeigplate til en runding litt større enn formene. Legg en over hver form, og dytt kanten ned mellom formen og epleblandingen – som et tett lokk over eplene.

Prikk i butterdeigen med en gaffel, og stek minipaiene til de er gylne – cirka 15 minutter.

Hvelv paiene over på porsjonstallerker, server gjerne med litt pisket plantekrem eller vaniljeis.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *