

Minieplepai
Lettvint fransk porsjonspai.
Ingredienser til to porsjoner:
- 4 epler
- 1 spiseskje vegansk margarin
- 2 spiseskjeer strøsukker
- 2 plater butterdeig
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram to små ildfaste former (creme brulee-former passer utmerket her).
Skjær eplene i skiver. Ta bort kjernen.
Smelt margarinen i en panne og ha i eplebitene. Dryss over sukkeret og stek det hele på medium varme under jevnlig omrøring. Når eplene er varme tar du platen av varmen, og fordeler eplebitene i de to formene. Press ut hver butterdeigplate til en runding litt større enn formene. Legg en over hver form, og dytt kanten ned mellom formen og epleblandingen – som et tett lokk over eplene.
Prikk i butterdeigen med en gaffel, og stek minipaiene til de er gylne – cirka 15 minutter.
Hvelv paiene over på porsjonstallerker, server gjerne med litt pisket plantekrem eller vaniljeis.