

Kinamat
Rask og barnevennlig middag.
I Stavanger går vi fortsatt på kinarestaurant og spiser kinamat. Her har jeg laget en rask oppskrift inspirert av disse besøkene, men uten de snodige kjøttstykkene som ofte dukker opp.
Retten lager du på maks 15 minutter, og det som tar lengst tid er å finne fram og skjære opp grønnsaker.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 150 gram nudler
-
- En halv brokkoli
-
- 0,5 desiliter grønnsakskraft
-
- 3 spiseskjeer hoisinsaus
-
- 3 spiseskjeer soyasaus
-
- 1 spiseskje chilisaus med hvitløk
-
- 1 sjalottløk
-
- 100 gram sopp
-
- 1 gulrot
-
- 2 vårløk
-
- En halv kinesisk hvitløk
-
- 1 centimeter ingefær
-
- Olje til steking
-
- 2 desiliter bønnespirer
-
- Salt
-
- 2 kvaster koriander
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Del brokkolien i små buketter og ha de i gryta det siste minutter av koketiden. Sil av vannet.
Bland sammen grønnsakskraft, hoisinsaus, soyasaus og chilisaus i en liten bolle.
Skjær sjalottløk i små biter. Skjær sopp i skiver på langs. Skrell gulroten og skjær den i tynne staver. Skjær vårløk i tynne ringer, finhakk hvitløk og ingefær.
Varm opp oljen i en panne. Stek sjalottløk og sopp noen minutter til det blir blankt. Tilsett gulrot, vårløk, hvitløk og ingefær. Stek det hele i noen minutter. Rør inn nudler, brokkoli og bønnespirer, og hell deretter sausen over. Stek til alt er varmt, smak til med salt.
Ta pannen av varmen. Grovhakk koriander og vend i. Server retten med en gang.