Enkel sjokoladekake

Hjemmelaget sjokoladekake med verdens beste glasur. 

Denne kakeoppskriften er hentet fra Den er hentet fra bakeboka Joy of Vegan Baking av min gode venninne Colleen Patrick-Goudreau. Glasuren er min egen, men også den er inspirert av sjokoladekakene min mor pleide å lage da jeg var mindre.

Denne kaken serverte jeg i målområdet på Stavanger Marathon, der veldig mange veganere gjorde seg bemerket i løypa, Veldig kjekt! Folk hadde løpt i mange timer, men jeg var den som fikk all skryten 🙂

Ingredienser til én kake: 

    • 280 gram hvetemel
    • 225 gram sukker
    • 1 teskje salt
    • 2 teskjeer natron
    • 45 gram kakaopulver
    • 2 teskjeer vaniljeestrakt
    • 1,2 desiliter olje
    • 1,5 spiseskjeer eplesidereddik
    • 3,6 desiliter vann

Glasur: 

    • 200 gram vegansk sjokolade
    • 2 centiliter espresso eller annen sterk kaffe
    • 100 gram vegansk margarin
    • 2-3 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter i diameter.

Rør sammen mel, sukker, salt, natron og kakaopulver i en stor bolle. Bland sammen vaniljeestrakt, olje, eddik og vann i en mindre bolle. Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Hell røren over i formen og stek i cirka 30 minutter. Bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.

Avkjøl kaken før pynting.

Glasur: 

Smelt sjokolade med espresso i vannbad.

Visp margarinen luftig med en desiliter melis. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. Smak til med mer melis. Avkjøl glasuren en liten stund før den has på kaken, den stivner en del under avkjøling.

Montering: 

Skjær kaken forsiktig i to. Legg det ene laget på et serveringsfat, smør litt av sjokoladekremen utover. Legg det andre laget på toppen, og ha resten av sjokoladekremen rundt og over hele kaken. Topp eventuelt med vegansk kakepynt.

Sett kaken kaldt fram til servering.

12 Comments

  1. Maja Brataas

    Hei! Kan man fryse denne kaken i fryseren?
    Hilsen Maja

    1. Mari Hult

      TRor det skal gå helt fint ja 🙂 (men aldri prøvd akkurat denne kaken selv)

  2. Kan man sløyfe eller erstatte eplecidereddik med noe?

    1. Mari Hult

      Litt sitron- eller limesaft går bra. Evt en annen lys eddik!

  3. Cecilius

    Denne har jeg lagd sikkert ti ganger siden i sommer. Like vellykket hver gang – og så enkel å lage! Eventuelle rester holder seg godt i fryseren, men bør som andre kaker pakkes godt inn. Jo bedre sjokolade man unner seg i glasuren, jo bedre blir kaka (og livet).

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre – og for et godt ordtak i slutten der! 😀 Helt enig

  4. Kristine

    Jeg lager denne før første gang nå, men den har foreløpig stått i ovnen i 45 minutter.. Ser grei ut på toppen, men innvendig er det lava cake Venter spent på å se om midten blir stekt og evt resten blir fullstendig overstekt.

    God smak på røra, da!

    1. Mari Hult

      Uffda, og samtidig takk for innspill til lava cake…
      Alle ovner er forskjellige. Jeg har selv akkurat flyttet, og har måtte justere ALLE kakeoppskriftene jeg bruker selv. Så jeg skal bli bedre til å ta høyde for akkurat dette i oppskrifter.

  5. Hei!
    Hvis man vil lage den kaken glutenfri i tillegg, hvordan mel anbefaler du?

    1. Mari Hult

      Jeg har ikke så veldig god erfaring med glutenfri bakst av denne slag, men har hørt at Toro sin lyse kakemiks er veldig bra 😀 Håper det duger!

    2. Vilde Arnesen

      Prøvde du å lage glutenfri, hvordan gikk det? :))

      1. Mari Hult

        Ikke kommet så langt ennå :/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *