

Enkel sjokoladekake
Hjemmelaget sjokoladekake med verdens beste glasur.
Denne kakeoppskriften er hentet fra Den er hentet fra bakeboka Joy of Vegan Baking av min gode venninne Colleen Patrick-Goudreau. Glasuren er min egen, men også den er inspirert av sjokoladekakene min mor pleide å lage da jeg var mindre.
Denne kaken serverte jeg i målområdet på Stavanger Marathon, der veldig mange veganere gjorde seg bemerket i løypa, Veldig kjekt! Folk hadde løpt i mange timer, men jeg var den som fikk all skryten 🙂

Ingredienser til én kake:
-
- 280 gram hvetemel
- 225 gram sukker
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer natron
- 45 gram kakaopulver
- 2 teskjeer vaniljeestrakt
- 1,2 desiliter olje
- 1,5 spiseskjeer eplesidereddik
- 3,6 desiliter vann
Glasur:
-
- 200 gram vegansk sjokolade
- 2 centiliter espresso eller annen sterk kaffe
- 100 gram vegansk margarin
- 2-3 desiliter melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter i diameter.
Rør sammen mel, sukker, salt, natron og kakaopulver i en stor bolle. Bland sammen vaniljeestrakt, olje, eddik og vann i en mindre bolle. Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Hell røren over i formen og stek i cirka 30 minutter. Bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken før pynting.
Glasur:
Smelt sjokolade med espresso i vannbad.
Visp margarinen luftig med en desiliter melis. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. Smak til med mer melis. Avkjøl glasuren en liten stund før den has på kaken, den stivner en del under avkjøling.
Montering:
Skjær kaken forsiktig i to. Legg det ene laget på et serveringsfat, smør litt av sjokoladekremen utover. Legg det andre laget på toppen, og ha resten av sjokoladekremen rundt og over hele kaken. Topp eventuelt med vegansk kakepynt.
Sett kaken kaldt fram til servering.
Hei! Kan man fryse denne kaken i fryseren?
Hilsen Maja
TRor det skal gå helt fint ja 🙂 (men aldri prøvd akkurat denne kaken selv)
Kan man sløyfe eller erstatte eplecidereddik med noe?
Litt sitron- eller limesaft går bra. Evt en annen lys eddik!
Denne har jeg lagd sikkert ti ganger siden i sommer. Like vellykket hver gang – og så enkel å lage! Eventuelle rester holder seg godt i fryseren, men bør som andre kaker pakkes godt inn. Jo bedre sjokolade man unner seg i glasuren, jo bedre blir kaka (og livet).
Så kjekt å høre – og for et godt ordtak i slutten der! 😀 Helt enig
Jeg lager denne før første gang nå, men den har foreløpig stått i ovnen i 45 minutter.. Ser grei ut på toppen, men innvendig er det lava cake Venter spent på å se om midten blir stekt og evt resten blir fullstendig overstekt.
God smak på røra, da!
Uffda, og samtidig takk for innspill til lava cake…
Alle ovner er forskjellige. Jeg har selv akkurat flyttet, og har måtte justere ALLE kakeoppskriftene jeg bruker selv. Så jeg skal bli bedre til å ta høyde for akkurat dette i oppskrifter.
Hei!
Hvis man vil lage den kaken glutenfri i tillegg, hvordan mel anbefaler du?
Jeg har ikke så veldig god erfaring med glutenfri bakst av denne slag, men har hørt at Toro sin lyse kakemiks er veldig bra 😀 Håper det duger!
Prøvde du å lage glutenfri, hvordan gikk det? :))
Ikke kommet så langt ennå :/
Har du brukt varmluft?
Jepp 🙂 Skal bli flinkere å spesifisere det!