Fried chicken

For deg som virkelig, virkelig savner stekt kylling. 

Denne retten er inspirert av en oppskrift i boken Vegan Cooking for Carnivores skrevet av Roberto Martin, kokken til Ellen DeGeneres og Portia de Rossi. Boken passer for de som virkelig savner kjøtt og andre animalske produkter, og oppskriftene benytter seg i stor grad av halvfabrikata. I denne retten brukes vegansk “kylling” i boken, her har jeg erstattet det med hjemmelaget lys seitan. Vegan Cooking for Carnivores fås kjøpt fra Amazon for cirka 16 dollar. 

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 1 desiliter hvetemel
    • 8 ark rispapir
    • Olje eller vegansk margarin til steking
    • Krydder etter smak

Framgangsmåte: 

Skjær seitanfiletene opp slik at du tilsammen får åtte cirka like store biter.


Ha cashewosten og hvetemel i hver sin skål. Skålene må være brede nok til at seitanbitene kan rulles i de. Hell varmt vann i en dyp tallerken. Dypp et rispapir oppi, pass på at det blir helt bløtt. Ta det opp, legg det på benken og ha på en seitanbit. Brett inn sidene av rispapiret, og rull det hele fast sammen. Gjenta med alle arkene og seitanbitene.

Vend bitene i hvetemel, så cashewost, og deretter hvetemel igjen.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne, og stek “kyllingbitene” i 4-5 minutter på hver ide – de skal bli sprø og gylne. Krydre de eventuelt under steking. Paprika- og chilipulver er godt, eller du kan kjøpe ferdig “kyllingkrydder” i butikken.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *