Skolebrød

Hvetestang, skoleboller utkledd som brød, kjært barn og mange navn etc. Her er oppskriften – helt vegansk!

Dette er ikke typisk vegansk bakst, påpekte room maten, og tok seg et stort stykke.

Det er egentlig ikke sånn jeg liker så veldig godt, fortsatte han, og trykket i seg et stykke til.

Senere samme dag var vi på besøk hos noen venninner, og da forsvant jammen meg et stykke til.

Jeg lar det være med det. Her er oppskriften:

Ingredienser til 3 brød:

    • 500 gram hvetemel
    • 100 gram sukker
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje malt kardemomme
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 100 gram vegansk margarin
    • 3,5 desiliter soyamelk
    • 50 gram fersk gjær

Fyll:

    • 4 pakker vaniljedessert (alpro)
    • 4 spiseskjeer maisstivelse
    • 5 desiliter melis
    • Litt vann
    • 1 desiliter kokosmasse

Framgangsmåte:

Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.

Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

Fyll/montering: 

Visp sammen vaniljedessert og maisstivelse i en liten bolle.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen på bakebordet og elt den sammen. Skjær den opp i tre like emner. Trill hver av de ut til en tykk pølse, og press de ganske flate.

Etterhev i 30 minutter.

Lag en dyp grop i midten av hvert brød, og ha i vaniljekremen.

Stek til brødet er gyllent, cirka 20 minutter.

Avkjøl før pynting.

Rør sammen melis og passende vann til du har en veldig tykk og fin glasur. Smør glasuren langs kantene på brødet (rundt vaniljekremen), og topp det hele med kokosmasse.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *