

Eplecupcakes
Nydelige cupcakes med smak av høst.
Jeg komponerte disse cupcakene til bryllupet til en veldig kjær venninne. Hun er ikke så veldig opptatt av det som er fancy, men er jordnær og tradisjonell. For å matche dette måtte jeg legge bort alle pretensiøse tanker på kjøkkenet, og gå tilbake til noe hverdagslig – men med bryllupspreg. Umulig? Tja. Kanskje det. Men jeg prøvde. Og kakene? De ble gode!
Ingredienser til 18 cupcakes:
-
- 4,5 desiliter hvetemel
-
- 1 desiliter sukker
-
- 2 spiseskjeer kikertmel
-
- 0,5 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje natron
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje kanel
-
- 1 desiliter soyayoghurt
-
- 3 skjeer rapsolje
-
- 2 desiliter soyamelk
-
- 1 eple
Mandelglasur:
-
- 200 gram vegansk margarin
-
- 1-2 spiseskjeer soyamelk
-
- 1 teskje mandelestrakt
-
- 6-7 desiliter melis
Karameliserte eplebiter og pynt:
-
- 1 eple
-
- 1 spiseskje vann
-
- 3 spiseskjeer sukker
-
- 1 spiseskje perlesukker
-
- Kanel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to muffisnbrett med tilsammen 18 former.
Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.
Fjern kjernen fra eplet, skjær resten i små terninger. Vend de forsiktig inn i røren.
Fordel røren i formene og stek i 10-22 minutter.
Avkjøl kakene helt før du begynner å pynte de.
Mandelglasur:
Kjør margarin, soyamelk og mandelestrakt jevnt i en kjøkkenmaskin. Spe på med melis til du har en fin og smørbar konsistens på glasuren.
Ha glasuren over i en sprøytepose. Her har jeg brukt en med stor åpning og mange tagger.
Karameliserte eplebiter og montering:
Skjær kjernen ut fra eplet og skjær resten i små terninger.
Ha eplebiter, vann og sukker i en liten gryte og sett varmen på maks. Rør jevnlig og følg godt med på gryta. Når det danner seg brun karamell er eplene klare.
Hell de over på litt matpapir eller bakepapir for avkjøling.
Når alt er kjølt ned er det på tide å pynte kakene.
Fordel glasur over kakene, og plasser en eplebit på toppen. Dryss perlesukker og kanel over, og kakene er klare til servering!