Glutenfri jordbærkake

Frisk og god kake uten egg, melk og hvetemel. 

Denne kaken bakes opp/ned slik at vi virkelig tar vare på den gode jordbærsmaken.

Ingredienser:

    • 400 gram jordbær
    • 2 spiseskjeer sukker
    • 2 desiliter polenta
    • 2 desiliter mandelmel
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 teskjeer bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • Litt salt
    • 2 desiliter sukker
    • 1,5 desiliter soyayoghurt
    • 3 spiseskjeer rapsolje
    • 2,5 desiliter soyamelk
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • Saften fra en halv sitron
    • Nøtter og perlesukker til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en kakeform på cirka 20-22 centimeter.

Rens jordbærene og fordel de utover formen. Dryss over de to spiseskjeene med sukker.

Mål opp de tørre ingrediensene i en stor bolle. Visp sammen yoghurt, olje, melk, vaniljeestrakt og sitronsaft i en liten bolle. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt sammen.

Fordel røren over jordbærene og bak kaken i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om den er klar.

Velv kaken over på en tallerken før servering.

Server kaken lun, gjerne sammen med litt pisket plantekrem eller vaniljeis av soya.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *