

Glutenfri jordbærkake
Frisk og god kake uten egg, melk og hvetemel.
Denne kaken bakes opp/ned slik at vi virkelig tar vare på den gode jordbærsmaken.
Ingredienser:
-
- 400 gram jordbær
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 2 desiliter polenta
-
- 2 desiliter mandelmel
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- 0,5 teskje natron
-
- Litt salt
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1,5 desiliter soyayoghurt
-
- 3 spiseskjeer rapsolje
-
- 2,5 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje vaniljeestrakt
-
- Saften fra en halv sitron
-
- Nøtter og perlesukker til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en kakeform på cirka 20-22 centimeter.
Rens jordbærene og fordel de utover formen. Dryss over de to spiseskjeene med sukker.
Mål opp de tørre ingrediensene i en stor bolle. Visp sammen yoghurt, olje, melk, vaniljeestrakt og sitronsaft i en liten bolle. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt sammen.
Fordel røren over jordbærene og bak kaken i 30-40 minutter. Sjekk med en trepinne om den er klar.
Velv kaken over på en tallerken før servering.
Server kaken lun, gjerne sammen med litt pisket plantekrem eller vaniljeis av soya.
Advert
Advert