

Joikakaker
Middagskaker som gjør seg godt med fløtesaus og potetstappe.
Jeg har en innrømmelse å komme med: Jeg har aldri smakt Joikakaker. Aldri. Jeg har gått forbi de i butikken og tenkt at kjøtt på boks så ekkelt ut, men aldri faktisk prøvd det.
Det sier seg selv at denne oppskriften kanskje da ikke treffer helt på smak, men den smaker sånn jeg hadde forestilt meg at kakene smaker sett bortifra hermetikken. Konsistensen er ganske lik kjøtt, og misoen gir en veldig dyp og kraftig smak til det hele.
Har du ikke glutenmel kan du bruke havregryn eller mer brødsmuler i denne oppskriften, prøv deg fram til du har en fin konsistens.
Ingredienser:
-
- 2 desiliter tvp-granulat
-
- 1 desiliter glutenmel
-
- Noen kvaster persille
-
- 1 spiseskje svart miso
-
- 0,5 desiliter næringsgjær
-
- 1 spiseskje økologisk buljongpulver
-
- 1 teskje revet muskatnøtt
-
- 1 teskje tørket, revet ingefær
-
- 1-2 desiliter brødsmuler
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Kok opp 1 desiliter vann. Ha gryten av platen og hell i tvp-granulatet. La det trekke i fem minutter. Ha det over i en kjøkkenmaskin, tilsett persille, glutenmel, miso, næringsgjær, buljongpulver, muskat, ingefær, én desiliter brødsmuler og soyasaus. La det kjøre på høy hastighet en stund, til det begynner å forme seg store klumper. Tilsett litt brødsmuler om det ikke skjer.
Etter noen minutter har du massen over i en bolle og jobber den sammen. Konsistensen skal være fast men ikke tør. Sett bollen kaldt fram til kakene skal stekes.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Trikk boller av deigen og stek de gylne.
Joikakaker smaker godt med fløtesaus, potetstappe og tyttebærsyltetøy.
Hei!
Jeg har ikke food prosessor, men har stavmikser og blender, tror du noen av de kan fungere?
Blender fungerer nok superbra 🙂