Vegansk chowder

Nydelig og varmende høstsuppe. 
Chowder er en tykk suppe, eventuelt gryterett, vanligvis basert på melk og fløte. For å få dette til å bli godt, tilsettes smak, ofte i veldig konsentrert form. Basisen til denne oppskriften kom jeg helt tilfeldig over på denne bloggen, og den har rett og slett åpnet noen dører for suppelaging hjemme hos oss. Jeg pleier å variere litt i smak, og må gjenta de gode rådene gitt i oppskiften:

    • Uten skikkelig smak så blir dette bare en smakløs, tykk grøt av en suppe
    • Bruk krydder! Godt krydder av høy kvalitet. Her har jeg hatt i paprika og løk, dette kan varieres etter dine favorittsmaker
    • Smakssatte oljer er også bra i suppen. Finn din favorittkombinasjon!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 3 desiliter cashewnøtter
    • 1 stor potet
    • 1 sjalottløk
    • 2 desiliter matfløte av soya
    • 2 desiliter plantemelk uten tilsatt smak
    • 2 desiliter vann
    • 0,5 desiliter næringsgjær
    • Trøffelolje
    • 1 teskje olivenolje
    • Nykvernet pepper
    • Havsalt
    • 0,5 teskje paprikapulver
    • 0,5 teskje røkt paprikapulver
    • 0,5 teskje løkpulver

Garnityr: 

    • 7-8 østerssopp
    • 1 sjalottløk
    • Olje til steking
    • 1 teskje trøffelolje
    • 1 teskje liquid smoke
    • Litt salt

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene over natten, eller så lenge du har tid til.

Skrell poteten, skjær den i mindre biter og kok de møre. Fjern skallet fra løken.

Hell vannet av nøttene. Ha nøtter, potetbiter, løk, fløte, melk, vann og næringsgjær i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en helt jevn suppe.

Ha det over i en gryte og ha på medium varme. Rør inn oljene, pepper, salt og krydder, smak til med de smakene du liker best.

Garnityr: 

Skjær sopp i terninger, løk i små biter. Varm opp oljen til medium varme i en panne og stek sopp og løk gyllent. Hell trøffelolje og liquid smoke over og smak til med salt.

Anrett suppen i dype tallerkener, legg soppblandingen på toppen. Server rykende varm med godt brød til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *