Fontainebleau

Lettvint og kjempegod fransk kremostdessert. 

Fontainebleau er en kulinarisk spesialitet fra byen med samme navn, som ligger litt sør for Paris i Frankrike. Tradisjonelt er desserten basert på cottage cheese og pisket krem, her varierer jeg med litt vegansk kremost og havrekrem. Noen bær må til for å friske opp desserten, her har jeg valgt friske bringebær.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 desiliter vegansk kremost naturell
    • 2 desiliter pisket havrekrem
    • 2 spiseskjeer melis
    • Friske bringebær til servering

Framgangsmåte: 

Ha kremosten og halvparten av havrekremen og melisen i en bolle, og kjør det til en helt jevn og fin krem med en håndmikser. Smak eventuelt til med mer melis.

Fordel kremen i serveringslass og sett kaldt.

Ha resten av havrekremen over i en sprøytepose. Rett før servering fordeler du kremen over glassene, og topper med friske bringebær.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *