

Fontainebleau
Lettvint og kjempegod fransk kremostdessert.
Fontainebleau er en kulinarisk spesialitet fra byen med samme navn, som ligger litt sør for Paris i Frankrike. Tradisjonelt er desserten basert på cottage cheese og pisket krem, her varierer jeg med litt vegansk kremost og havrekrem. Noen bær må til for å friske opp desserten, her har jeg valgt friske bringebær.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 2 desiliter vegansk kremost naturell
-
- 2 desiliter pisket havrekrem
-
- 2 spiseskjeer melis
-
- Friske bringebær til servering
Framgangsmåte:
Ha kremosten og halvparten av havrekremen og melisen i en bolle, og kjør det til en helt jevn og fin krem med en håndmikser. Smak eventuelt til med mer melis.
Fordel kremen i serveringslass og sett kaldt.
Ha resten av havrekremen over i en sprøytepose. Rett før servering fordeler du kremen over glassene, og topper med friske bringebær.
Advert
Advert