Hvitløksknuter

Morsom vri på hvitløksbrødet. 

Hvitløksbrød er definitivt på listen over potensielle norske nasjonalretter.  Mine ikke-veganske venninner serverer det til absolutt alt, men da fra posene i frysedisken. I tillegg er det veldig viktig for de at de har nok hvitløksbrød. Minst en baguett per person, såvidt jeg forstår.

Jeg har tidligere laget en vegansk versjon av disse frysebaguettene, men siden dette er så utrolig populært tenker jeg at det er på tide å prøve noe nytt.

I denne oppskriften knyttes vanlig pizzadeig til knuter, de stekes og dyppes deretter i en nydelig marinade med olivenolje, hvitløk og persille. Kjempegodt! Hvitløksknutene kan serveres med pasta, salat og suppe, eller som en del av en buffet.

Ingredienser til cirka 30 knuter: 

    • 1 kinesisk hvitløk
    • Noen kvaster bladpersille
    • 2 desiliter olivenolje
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Kjevle pizzadeigen ut. Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv til å skjære den i to på langs. La deretter striper på cirka 1,5 centimeter.

Knytt knuter av stripene, og fordel de utover stekebrettene.

Stek et og et brett til knutene er gylne, det tar cirka 10 minutter.

Mens knutene står i ovnen river du hvitløk og grovhakker persille. Bland det sammen i en skål med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Legg knutene tilbake på bakepapiret slik at overflødig olje får renne av.

Ha de deretter over i en skål og server varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *