Havrevafler

Kjempegode med syltetøy og krem. 

Ikke la deg lure av bildet – dette er ikke belgiske vafler. Ikke hollandske engang. Dette er supernorske havrevafler, basert på en oppskrift fra Den norske vegankokeboken. Boken har jeg tidligere ikke vært superimponert av, men det går mest på utseendet og presentasjon. Innholdet, derimot, det har jeg ikke begitt meg løs på før nå.

Jeg er ikke en vanskelig sjel – etter å ha kikket gjennom boken og spurt om råd på internett så endte jeg rett og slett opp med å lage det som så best ut. Havrevafler. Oppskriften er endret litt for å få vaflene til å henge bedre sammen. Jeg har et godt vaffeljern som lager vafler av det meste jeg byr det på, men denne oppskriften slet jeg rett og slett litt med å få til å henge sammen. Heldigvis lot det seg lett fikse med litt ekstra bakepulver og maisstivelse.

Har du et ekstra vanskelig vaffeljern anbefaler jeg Marianne Sofie sitt linfrøtriks. 

Men smaken? Den var god. Veldig god. Vaflene ble veldig myke, og gjør seg veldig godt med syltetøy til. Hvorfor ikke kjøre tema og ha på litt havrekrem også?

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 1,5 desiliter lettkokte havregryn
  • 3 teskjeer bakepulver
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje kanel
  • 0,5 teskje kardemomme
  • Litt salt
  • 2 spiseskjeer agavesirup
  • 1 teskje vaniljeestrakt
  • 3,5 desiliter soyamelk
  • 0,75 desiliter olje
  • Vegansk margarin til steking

Framgangsmåte: 

Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver, maisstivelse, kanel, kardemomme og salt i en stor bolle.

Rør sammen agavesirup, vaniljeestrakt, soyamelk og olje i en mindre bolle. Lag en grop i de tørre ingrediensene og hell i det våte. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Spe eventuelt med litt ekstra melk om røren blir for tynn. La røren svelle i minst et kvarter før steking.

Varm opp vaffeljernet. Smør det med vegansk margarin og stek vafler etter produsentens anvisninger.

Server havrevafler lune, gjerne med syltetøy og pisket plantekrem.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *