Kokebok: Appetite for Reduction

Oppskrifter for veganere som slanker kropp eller lommebok. 

Appetite for reduction
APPETITE FOR REDUCTION: Herlig kokebok med enkle, raske og kalorifattige retter. Til høyre er to av rettene fra boken.

Etter å ha foret oss med veganske cupcakes, veganske cookies og veganverdens mest fristende matblogg i en årrekke så var det bare på sin plass at den fabelaktige Isa Chandra Moskowitz ga ut en bok med sunne og billige oppskrifter.

La meg bare si det med en gang: dette er ikke kokeboken du tar fram når du skal imponere ikke-veggiser. Strengt tatt imponerer du nok ikke engang veganere, men det er heller ikke meningen her. Dette er slankemat, med oppskrifter som er raske og lage og som ikke ruinerer deg i butikken. Hver rett inneholder mellom 200 og 400 kalorier, og det skal være mulig å lage hver rett på under en halvtime. Men det er langt fra kjip mat. Oppskriftene er kreative, lettvinte og velsmakende – men for dette må utseende og wow-effekt lide.

appetite for redution

Men oppskriftene er bra. Vi ender ofte opp med å lage 2-3 retter i slengen, og jeg anbefaler å kombinere for eksempel en tofurett med en risrett og en grønnsaksrett. Slankeeffekten forsvinner når kaloritallene går opp, men dette er så godt at vi ikke bryr oss. Hver oppskrift er merket med næringsinnhold, antatt tid og antall porsjoner.

Boken får pluss for gode forklaringer underveis, minus for kjedelig design og lite bilder. Bare et fåtall av oppskriftene har nemlig bilder til, og disse er samlet et par steder midt i boken, slik at du må bla deg fram og tilbake. Bildene er ganske mørke og bærer litt åttitallspreg, noe som senker helhetsinntrykket for meg.

apptite for reduction

Denne boken viser du ikke til en fordomsfull ikke-vegetarianer, og generelt sett er slankebøker frekke å gi i gave – så det gjør du ikke heller. Det du istedenfor gjør er å sette deg ned med blyant og post-its, jobber deg gjennom boken og lever på Isa Chandras forbløffende enkle 125 oppskrifter i ukevis framover.

Appetite for Reduction kan du kjøpe for cirka 12 dollar på Amazon.

Prøvesmak: Oppskrift på stekt ris med ananas og karri

Fakta

Tittel: Appetite for reduction: 125 fast and filling Low-fat vegan recipes
Forfatter: Isa Chandra Moskowitz
Utgitt: 2010

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *