

Cookies med macadamianøtter og hvit sjokolade
Fritt etter Subway.
Dette høres allerede teit ut, men jeg savner cookiesene fra Subway. Jeg var aldri noe fan av hovedproduktene deres, men de lyse cookiesene med macadamianøtter var virkelig noe for seg selv.
Heldigvis kan alt veganiseres, og disse er – om jeg tør si det selv – mye bedre enn originalen.
Ingredienser til cirka 20 cookies:
-
- 5 desiliter hvetemel
-
- 0,5 teskje natron
-
- 0,5 teskje bakepulver
-
- 1,5 desiliter hvitt sukker
-
- Litt salt
-
- 2 desiliter rapsolje
-
- 2 desiliter brunt sukker
-
- 0,5 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje vaniljeestrakt
-
- 1 spiseskje malte linfrø
-
- 2 desiliter macadamianøtter
-
- 50 gram vegansk hvit sjokolade
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir. Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver, hvitt sukker og salt i en bolle. I en mindre bolle visper du sammen rapsolje, brunt sukker, vaniljeestrakt og linfrø. Hell det våte over i det tørre og jobb det sammen til en deig.
Grovhakk macadamianøtter og sjokolade og vend i. Deigen skal være klissete – men henge godt sammen.
Bruk en spiseskje til å lage klatter av deigen på stekebrettene. Pass på at det er god avstand mellom dem – de utvider seg under steking.
For finere cookies kan du forme de til en ball og trykke de ned litt.
Stek i 14-15 minutter til cookiesene er gylne og fine. Avkjøl på rist. Oppbevar tørt i en lukket boks.