Mousse au Citron

Lettlaget fransk dessert.

I sommer var jeg i Frankrike, og de franske matvanene slutter aldri å fascinere meg. Dessert til lunch og patisserie etter patisserie på vei hjem fra stranden er sånn jeg liker det. De franske søtsakene er ofte nettopp det – veldig søte, og ofte krembaserte. Selv med noe frisk og syrlig som utgangspunkt blir det søt og fyldig, og det passer meg midt i blinken.

Denne desserten er inspirert av en som ble servert på stranden nesten daglig. Desserten er lett å lage, den holder seg fint en dag i kjøleskap og den passer etter en frisk middag. Den er veldig mektig, så porsjonene blir små.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 1 pakket pisket vegansk krem
  • 1 sitron
  • 1 spiseskje melis
  • 2-3 spiseskjeer karamellsaus

Framgangsmåte:

Ha to tredjedeler av kremen over i en liten bolle. Riv sitronskallet og ha i. Rør inn melisen. Drypp deretter i sitronsaft under omrøring, smak til når det er nok.

Fordel sitronmoussen i to små serveringsglass. Pass på at det er minst en centimeter ledig plass øverst. Sett kaldt.

Rett før servering heller du karamellsaus over moussen. Ha resten av kremen på en sprøytepose og ha på til pynt.

2 Comments

 1. Marie Aalen

  Hei Mari,
  i dessertoppskriftene har du “vegansk krem” og “vegansk margarin” osv. Jeg lurte på, hva er det som gjør dem veganske og hvor finner man i så fall det?

  1. Mari Hult

   Plantebaserte alternativer 🙂 Se i allergiseksjonen i butikken! Det finnes krem laget av både soya og havre, og flere typer margarin 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *