Kantarellrisotto

Nydelig høstmiddag. 

Dette er en utrolig herlig og varmende rett på kalde høstkvelder.

Triksene for å få til god risotto er enkle, men de utgjør en enorm forskjell for den ferdige retten:

    • Pass på å holde kraften varm mens du lager risottoen, hvis ikke vil kokeprosessen stoppe hver gang du sper på med mer kraft.
    • Kok til risen er al dente – ikke lenger! Da får du grøt, og det er ikke digg når du egentlig ville ha risotto.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 3-4 spiseskjeer olje til steking
    • 2 desiliter risottoris
    • 1 desiliter vegansk hvitvin
    • 4-5 desiliter grønnsakskraft (varm)
    • 1 spiseskje vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer nærginsgjær
    • Eventuelt litt salt
    • 200 gram kantareller
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Stek sjalottløk og hvitløk gyllent og bland inn risen. La det hele steke et par minutter til før du heller på hvitvin. La vinen koke inn, spe deretter med grønnsakskraften. La den koke inn for hver gang du heller på.

Når riskornene er møre trenger du ikke mer væske. Ta gryten av platen og vend inn margarin og næringsgjær. Smak eventuelt til med litt salt også.

Mens risottoen koker gjør du klar kantarellene. Børst av eventuell jord fra de (kantareller skal ikke vaskes), og skjær de opp i mindre biter. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek kantarellene gylne. Smak til med salt.

Rett før servering vender du halvparten av kantarellene inn i risottoen. Fordel risottoen i dype skåler, og legg resten av kantarellene over. Server med en gang.

2 Comments

  1. Hilde Krokedal

    Hei
    Lurte på om størrelsen på kantarellrisotto er nok som hovedrett i bryllup? Det skal legges til gulrot, asbarges og rosenkål.

    1. Mari Hult

      Denne oppskriften er til to porsjoner 🙂

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *