Ostescones med urter

Nydelig som middagstilbehør – eller som kveldsmat med kremost på. 

Jeg har virkelig kasta meg på sconeskjøret for tiden! Nydelig bakepulverbakst, runde, luftige og herlige. Disse kalles biscuits på amerikansk, og oppskriften er inspirert av Bittersweet. 

Sconesene er raske å bake, og setter spesielt en spiss på enkle suppe- og salatmiddager. Varier gjerne urter etter hva du liker best.

Ingredienser til 8 scones: 

    • 1 kvast persille
    • 1 kvast basilikum
    • 1 gulrot
    • 0,5 squash
    • 6 desiliter hvetemel + ekstra til utbaking
    • 2,5 teskjeer bakepulver
    • 1 teskje salt
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 3 spiseskjeer vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost med urter og gressløk
    • 2,5 desiliter usøtet soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Finhakk persille og basilikum. Riv gulrot og squash.

Ha mel, bakepulver, salt og næringsgjær i en bolle. Skjær margarin og kremost i små biter og ha i. Bruk fingrene til å smuldre de godt sammen med deigen. Ha i soyamelk og bland alt sammen. Til slutt vender du inn persille, basilikum, gulrot og squash.

Ha godt med mel på kjøkkenbenken. Velt deigen over og elt den litt til den får en fin og elastisk konsistens.

Press den ut til den er cirka 2,5-3 centimeter tykk. Press ut sirkler med diameter på 4-5-6 centimeter, og fordel disse utover stekebrettet.

Stek i cirka 20 minutter, til sconesene er gylne og fine.

Server lune, gjerne sammen med en god suppe.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *