

Sjokoladedelice
Enkel dessert som kan lages klar en dag før den skal serveres.
Sjokoladedelice er en glutenfri dessert, en slags mellomting mellom sjokolademousse og sjokoladekake. Den er lett å lage, og kan serveres med både krem, is, bær og dessertsauser.
Ingredienser til 4 porsjoner:
-
- 250 gram vegansk sjokolade
-
- En pakke silketofu (cirka 300 gram)
-
- 3 spiseskjeer agavesirup
-
- 1 teskje vaniljeestrakt
Framgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad. Ha den over i en kjøkkenmaskin eller blender, ha i silketofu, agavesirup og vaniljeestrakt og kjør til du har en helt jevn masse. Hell over i porsjonsformer og sett kaldt. Etter 2-3 timer begynner desserten å sette seg. Den kan godt stå over natten i kjøleskapet også.
Server for eksempel med pisket plantekrem og friske bær.
Advert
Advert