Tacolasagne

Supergod kosemiddag med smak av Mexico. 

Det er ikke taco, det er mer lasagne, men det smaker Mexico, og det smaker godt. Vi prøver oss med tacolasagne – den optimale comfort food fusion.

Denne retten er overraskende rask å lage – spesielt med tanke på antall ingredienser – men den krever litt planlegging. Både bønner og nøtter må nemlig legges i bløt i gor tid før servering.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1,5 desiliter svarte bønner
    • Vann til utvanning
    • 1 løk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 rød chili
    • Olje til steking
    • 1 teskje spisskummen
    • 1 boks hermetiske tomater (cirka 4 desiliter)
    • 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
    • Salt og pepper
    • 1 kvast koriander

Ostesaus: 

    • 1,5 desiliter cashewnøtter
    • Vann til bløtlegging
    • 5 desiliter vann
    • 1 desiliter næringsgjær
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 spiseskjeer hvetemel
    • 1 teskje løkpulver
    • 1 teskje hvitløkspulver
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 1 teskje chilipulver
    • 1 teskje salt
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin eller smør

Til montering:

    • Lasagneplater
    • Tortillachips

Framgangsmåte: 

La bønnene ligge i bløt før du starter. Helst over natten, minst åtte timer.
Rens og finhakk løk, hvitløk og chili.

Varm opp oljen i en gryte, og ha i løk og hvitløk. La det surre i noen minutter, før du har i chili. La det surre et par minutter til.

Ha deretter i spisskummen, og rør det sammen med resten.

Så har du i tomater, bønner og grønnsakskraft. La det koke opp, ha på lokket og la det småkoke i minst 45 minutter. Spe på med grønnsakskraft om det trengs.

Smak til med salt, pepper og koriander

Ostesaus: 

La nøttene ligge i bløt i to timer.

Ha dem deretter i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med vann, næringsgjær, maisstivelse, hvetemel, løkpulver, hvitløkspulver, røkt paprikapulver og chilipulver. Kjør det til du har en helt jevn masse. Dette tar noen minutter.

Overfør blandingen til en gryte, og kok det opp langsomt under omrøring. La det småkoke noen minutter under fortsatt omrøring til det tykner. Smak til med salt og rør inn margarin eller smør. Vil du ha sausen tynnere kan du røre inn litt ekstra vann.

Montering: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form.

Ha et godt lag med bønnesaus i bunn, legg et lag lasagneplater over. Ha ostesaus over, deretter bønnesaus. Lasagneplater over der igjen, fortsett til det er fult. Topp det hele med et lag ostesaus, men pass på at du sparer noen spiseskjeer med saus til slutt.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 30 minutter. Ta den ut av ovnen, ta av folien og legg et lag tortillachips øverst. Dryss den siste ostesausen over.

Sett formen tilbake i ovnen og stek til ostesausen på toppen stivner litt – cirka 15 minutter.

Server gjerne tacolasagne med veganrømme, guacamole og salsa, og eventuelt en god salat.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *