Sjokoladeis med kirsebær

Oioioi så godt!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 liten kurv kirsebær/moreller
    • 2 desiliter kokosmelk
    • 1 desiliter vispet havrekrem, eller annen vispet plantekrem
    • 1 desiliter kakaopulver
    • 2-3 spiseskjeer lønnesirup (etter smak)
    • 1 desiliter veganske sjokoladeknapper (chocolate chips)

Framgangsmåte: 

Rens kirsebærene/morellene og kast steinene. Ha fruktkjøttet i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med kokosmelken. Kjør til du har en helt jevn masse. Tilsett havrekrem og kakaopulver, la det kjøre et par sekunder, tilsett lønnesirup etter smak og kjør et par sekunder til. Hell blandingen over i en passende beholder og sett kaldt i minst en halvtime før du lager isen.

Hell blandingen over i en ismaskin og frys etter anvisninger på pakken. Tilsett sjokoladeknappene når isen begynner å stivne. Frys til ønsket konsistens.

Isen oppbevares i fryser fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *