

Blåbærkake
Blåbærkake med maismel og sitronglasur.
Ingredienser:
-
- 4 spiseskjeer vegansk margarin
-
- 3 desiliter soyamelk
-
- 2 desiliter soyayoghurt
-
- 0,5 desiliter rapsolje
-
- 2 teskjeer eplesidereddik
-
- 4 desiliter hvetemel
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1,5 desiliter maismel/polentamel
-
- 1 spiseskje bakepulver
-
- Litt salt
-
- 2-3 desiliter blåbær
Sitronglasur:
-
- 4 desiliter melis
-
- 1 sitron
-
- Eventuelt noen dråper soyamelk
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en brødform med bakepapir.
Smelt margarinen. Bland den deretter sammen med soyamelk, soyayoghurt, eplesidereddik og rapsolje i en liten bolle.
Sil de tørre ingrediensene over i en litt større bolle. Rør de sammen, lag en grop i midten og hell det våte over. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Helt til vender du inn blåbærene.
Hell røren over i brødformen og bak i 35-45 minutter. Du kan bruke trepinnetesten for å se om kaken er ferdig, bare ignorer våte flekker laget av bærene.
Avkjøl kaken helt før du har på glasur.
Sitronglasur:
Ha melisen i en bolle. Press over sitronsaften og rør det sammen. Dersom glasuren ikke er flytende nok kan du spe med noen dråper soyamelk.
Fordel glasuren utover den avkjølte kaken, og la kaken stå i en halvtime slik at glasuren får stivne.
Skjær opp i passende skiver før servering.
Hei! Har maismelet en essensiell funksjon, eller kan jeg bytte ut med vanlig hvetemel? 🙂
Det er litt mer grovkornet, så får litt mer luft inn i kaken. Men funker helt fint med hvetemel også altså 🙂