Blåbærkake

Blåbærkake med maismel og sitronglasur. 

Ingredienser: 

    • 4 spiseskjeer vegansk margarin
    • 3 desiliter soyamelk
    • 2 desiliter soyayoghurt
    • 0,5 desiliter rapsolje
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 4 desiliter hvetemel
    • 2 desiliter sukker
    • 1,5 desiliter maismel/polentamel
    • 1 spiseskje bakepulver
    • Litt salt
    • 2-3 desiliter blåbær

Sitronglasur: 

    • 4 desiliter melis
    • 1 sitron
    • Eventuelt noen dråper soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en brødform med bakepapir.

Smelt margarinen. Bland den deretter sammen med soyamelk, soyayoghurt, eplesidereddik og rapsolje i en liten bolle.

Sil de tørre ingrediensene over i en litt større bolle. Rør de sammen, lag en grop i midten og hell det våte over. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Helt til vender du inn blåbærene.

Hell røren over i brødformen og bak i 35-45 minutter. Du kan bruke trepinnetesten for å se om kaken er ferdig, bare ignorer våte flekker laget av bærene.

Avkjøl kaken helt før du har på glasur.

Sitronglasur: 

Ha melisen i en bolle. Press over sitronsaften og rør det sammen. Dersom glasuren ikke er flytende nok kan du spe med noen dråper soyamelk.

Fordel glasuren utover den avkjølte kaken, og la kaken stå i en halvtime slik at glasuren får stivne.

Skjær opp i passende skiver før servering.

2 Comments

  1. Hei! Har maismelet en essensiell funksjon, eller kan jeg bytte ut med vanlig hvetemel? 🙂

    1. Mari Hult

      Det er litt mer grovkornet, så får litt mer luft inn i kaken. Men funker helt fint med hvetemel også altså 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *