

Aromasuppe
Kraftig brokkolisuppe med aromasopp og tamari.
I denne suppem trekker vi fram alt vi klarer av smak fra brokkolien – ved å steke den til den nesten er brent. Sammen med løk og aromasopp setter det en god spiss på suppen, som deretter kremes til med cashewnøtter og smaksettes med tamari.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 3 desiliter cashewnøtter
- 1 brokkoli
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 300 gram aromasopp
- 8 desiliter grønnsakskraft
- Olje til steking
- 0,5 desiliter tamari (eller en god soyasaus)
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene i varmt vann i minst en time.
Skjær brokkolien opp i store stykker. Finhakk løk og hvitløk, skjær sopp i mindre biter.
Varm opp oljen til høy varme i en panne. Ha i brokkoli og la den steke til den begynner å bli brent. Ha i løk, hvitløk og sopp og vend det hele sammen. Skru ned varmen og la det steke i noen minutter, soppen skal begynne å bli myk. Ta ut et par soppbiter som skal spares til garnityr.
Hell på kraften og la det koke opp. La det småkoke i 15-20 minutter.
Sil av vannet fra cashewnøttene. Ha de over i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til de har en helt kremete konsistens. Du må nok stoppe opp et par ganger underveis og dytte nøttene ned fra kantene med en slikkepott.
Tilsett innholdet fra pannen litt etter litt, og kjør til en jevn suppe. Dette må muligens gjøres i flere omganger. Pass på at du ikke brenner deg!
Ha innholdet tilbake i pannen og la det småkoke. Rør inn tamarisausen, ta den gjerne i litt mens du smaker til. Server suppen rykende varm.