

Bygotto med tomater
Lettvint smårett som lager seg selv.
“Hiv alt i en gryte, ha på varmen og sett på lokket”. Så enkel er nesten denne oppskriften. For latskapen blir vi belønnet med en nydelig, kremete risotto av byggryn, og lukten på kjøkken minner om de italienske restaurantene i Sør-Europa.
Byggryn selger de både her og der, jeg pleier å kjøpe mine på en økologisk butikk.
Denne oppskriften er nok for fire porsjoner til lunsj eller som tilbehør til en hovedrett. Som hovedrett for seg selv passer den for 2-3 porsjoner.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 2 hvitkøksfedd
-
- 2 spiseskjeer rapsolje
-
- 2,5 desiliter perlebygg
-
- 1 teskje tørket oregano
-
- 1 teskje tørket basilikum
-
- 2 spiseskjeer hvit miso
-
- 1,5 desiliter vann
-
- 1 boks hermetiske tomater (cirka 4 desiliter)
-
- 2,5 desiliter usøtet soyamelk
-
- 4 spiseskjeer næringsgjær
-
- Salt og pepper
-
- Frisk basilikum til servering
Framgsmåte:
Finhakk hvitløk. Varm opp oljen i en gryte og ha i hvitløk, perlebygg, oregano og basilikum. Rør det hele sammen og la det surre et lite minutt. Rør misoen ut i vannet og hell over i gryten.
Tilsett hermetiske tomater, soyamelk og næringsgjær. Rør rundt et par ganger og ha lokket på gryta. La det småkoke i cirka en halvtime, rør i gryten hvert tiende minutt. Pass på at du rører helt i bunn av gryten så det ikke brenner seg. Smak til med salt og pepper.
Server i dype skåler med litt frisk basilikum.