Kokebok: Vegan Yum Yum

Populær blogg er blitt populær bok. 

Vegan Yum Yum
VEGAN YUM YUM: Herlig kokebok med masse enkle og fristende oppskrifter.

Bloggen veganyumyum.com er en av de høyest elskede veganbloggene der ute, og er kjent for å presentere uformell comfort food på en lettvint måte, med koselig språk og pene bilder. Boken er lik. Innholdet er ikke laget på stort budsjett, alt er laget og fotografert hjemme hos og av forfatteren selv – Lauren Ulm. Mannen hennes har visst spist mesteparten av den avbildede maten også.

Boken kom ut allerede i 2009, men den er fremdeles en viktig del av den veganske bokhylla. Den inneholder 85 oppskrifter som spenner over det meste du trenger – frokost, småretter, middager, supper, salater, pastaer, desserter og til og med noen drinker.

Blåbærvafler fra vegan Yum Yum

Oppskriftene er veldig pent og innbydende presentert, og de fleste går over flere sider. Både design og foto hjelper med å forsterke leseropplevelsen, spesielt godt liker jeg de forklarende bildene underveis – blog style. Teksten er delt opp i innledning, ingredienser sortert på deloppskrifter, nummererte framgangsmåter med tips og triks underveis. Leseren blir tatt godt vare på mens den jobber seg gjennom oppkriften, og sitter igjen med følelsen av å ha lært noe nytt etterpå.

Av ingredienser bruker mest rene råvarer. Det meste fås tak i i Norge, men du må gjøre regning med å stikke innom minst én helsekostbutikk, økologisk butikk eller internasjonal butikk underveis. Det er lite bruk av veganske substitutter for ost og kjøtt, men det forekommer et par steder. Liker du søtpotet og grønnkål finner du spesielt mange oppskrifter i boken.

Vegan Yum Yum

Prøv selv: Blåbærvafler fra boken

Vegan Yum Yum fås kjøpt fra Amazon.com for ca 10 dollar. 

Fakta

Tittel: Vegan Yum Yum: decadent (but doable) animal-free recipies for entertaining and everyday

Forfatter: Lauren Ulm

FLERE KOKEBOKANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Publisert: 2009

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *