vegansk pastagrateng med sopp og brokkoli oppskrift

Pastagrateng med sopp og brokkoli

Rask middagsgrateng med kremete saus. Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 4 desiliter riflet makaroni
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 brokkoli
  • 7-8 aromasopp
  • Olje til steking

Saus og montering: 

    • 2,5 desiliter vegetabilsk melk (ris-, mandel-, usøta soyamelk)
  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 desiliter næringsgjær
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 spiseskje tahini
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 spiseskje dijonsennep
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • Bittelitt muskat
  • 2 hvitløksfedd
  • Brødsmuler
  • Salt og pepper
  • Paprikapulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor/stor ildfast form (lengder på 20 centimeter er bra).

Kok makaroni til al dente-konsistens. Sil av vannet. Rens sjalottløk og hvitløk. Del brokkoli i mindre buketter og skjær sopp i mindre biter.

Ha løk, hvitløk, brokkoli og sopp i en kjøkkenmaskin eller plender, og kjør det til små biter. Har du ikke stor nok kjøkkenmaskin kan du gjøre dette i flere omganger.

Varm opp oljen i en panne. Ha i brokkoliblandingen og stek den under stadig omrøring. Alt skal bli blankt og fint, dette tar fem til ti minutter. Vend til slutt inn makaronien og ha pannen av varmen.

Saus og montering: 

Ha melk, cashewnøtter, maisstivelse, næringsgjær, margarin, tahini, sitronsaft, dijonsennep, røkt paprikapulver, muskat og hvitløk i en kjøkkenmaskin. Kjør på høy hastighet til du har en helt jevn saus. Hell sausen over i stekepannen med grønnsakene og makaronien, og bland det hele godt sammen.

Hell røren over i den ildfaste formen. Dryss brødsmuler, salt, pepper og paprikapulver over, og ha på et lag med aluminiumsfolie. Bak i ovnen i 15 minutter. Ta av folien og bak i 5-10 minutter til, til toppen blir gyllen og fin.

Server formen varm. Får du rester går det helt fint an å varme formen opp igjen neste dag.

pastagrateng

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *