Maisquesadilas

Lettvinte quesadillas laget av maistortillas. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 200 gram gresskar
    • 1 avokado
    • 0,5 rød paprika
    • 2 spiseskjeer tomatsalsa
    • Salt og pepper
    • 4 maistortillas

Framgangsmåte: 

Kok opp vann i en gryte. Rens gresskaret og skjær det i små terninger. Kok til terningene er møre, dette går ganske kjapt (5-10 minutter). Sil av vannet.

Ha terningene over i en liten bolle. Rens avokado og paprika og skjær dem opp i små terninger. Ha over i bollen og bland det hele sammen. Smak til med tomatsalsa, salt og pepper.

Varm opp en tørr stekepanne til medium/høy varme. Legg fram to av maistortillasene. Fordel fyllet på på de, og press det ned til et jevnt lag. La det være en centimeter igjen ytterst på kanten – det er greit å ha litt å gå på når du skal trykke quesadillaen sammen.

Legg de to andre maistortillaene over de fylte tortillaene, og press forsiktig sammen. Stek quesadillaene på hver side til de er gylne, dette går raskt så pass påa t du ikke brenner de! Skjær opp i “pizzastykker” før servering.

Quesadillas smaker godt med mer salat og mer tomatsalsa, og eventuelt litt vegansk rømme og guacemole.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *