Indisk krydra rotgrønnsaker

Nydelig middagstilbehør som kan varieres. 

Rotgrønnsaker er noe av det beste, sunneste, mest kortreiste og billigste du kan spise, så her tenkte vi at de skulle få selskap med krydder fra India. Retten kan varieres med andre grønnsaker, og smaker kjempegodt som tilbehør til det meste du måtte finne frem av mat.

Her blir grønnsakene først stekt så de får seg en fin, jevn skorpe og blir skikkelig vendt sammen med grønnsakene, før vi bare de den siste tiden for å få den aller beste konsistensen. Dersom du gjør klar grønnsakene litt på forhånd kan du steke de opp i pannen og vente med selve ovnsbakingen.

Ingredienser: 

    • 2 store poteter
    • 1 pastinakk
    • 200 gram sellerirot
    • 1 søtpotet
    • Olje til steking
    • 1 teskje gurkemeie
    • 0,5 teskje kanel
    • 1 teskje chilipulver
    • 1 teskje spisskummin
    • 1 teskje salt
    • 1 teskje sukker
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 teskje korianderfrø
    • 1 teskje sennepsfrø

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en liten/medium ildfast form.

Skrell poteter, pastinakk, sellerirot og søtpotet. Skjær de opp i terninger med lengde på 1-1,5 centimeter (det er ikke så farlig akkurat hvor lange de er, men prøv å få de så jevnstore   som mulig).

Varm opp oljen i en stekepanne og ha i grønnsakene. Dersom du ikke får plass til alle i samme lag så kan du kjøre de i to omganger.

Bland sammen alle krydderne inkludert salt og sukker. Vend inn i grønnsakene, stek til alt begynner å bli gyllent og overfør det hele til den ildfaste formen. Ha inn i ovnen og bak i cirka 10 minutter, server rett etterpå.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *