

Dampa dumplings
Nydelige dumplings med smak av Thailand.
Dumplings er så godt! Deigen som blir brukt, gyoza-deig, får du kjøpt i ark i asiatiske matbutikker (pass bare på at de er uten egg).
Her har jeg dampet dumplingene, som jeg gjør i en enkel dampkoker med to “lag”. I bunnen bruker jeg noen kålblad, som beskytter dumplingsene fra direkte damp.
Som tilbehør anbefaler jeg sweet chili-saus, som du kan kjøpe i butikk eller lage selv.
Ingredienser til 12 dumplings:
-
- 300 gram assortert sopp
-
- 0,5 kinesisk hvitløk
-
- 2 centimeter ingefær
-
- 0,5 rød chili
-
- 2 spiseskjeer ristet sesamolje
-
- 0,5-1 desiliter god soyasaus eller tamarisaus
-
- Noen blad kål
-
- Litt olje
-
- Vann til damping
-
- 12 veganske gyoza-ark
Framgangsmåte:
Skjær sopp i små terninger. Rens og finhakk hvitløk, ingefær og chili. Bland sammen hvitløk, ingefær, chili, sesamolje og soyasaus i en liten bolle. Ha i soppterningene og la de marineres i minst en halvtime.
Når soppen er ferdig marinert så setter du vann til koking i en dampkoker.
Dekk bunnen som dumplingsene skal ligge på med kålblader. Pensle de forsiktig med litt olje.
Når du skal montere dumplingsene legger du et og et gyoza-ark fram. Ha en liten spiseskje med soppfyll (prøv å ikke få med så mye væske) midt på arket. Ha litt vann rundt kanten på arket. Brett to av sidene opp over fyllet og fest de i hverandre. Vi gjør det på denne måten slik at dumplingen lett kan stå under damping. Fest deretter sammen dumplingen langs hele kantene slik at den blir tett. Sett dumplingen forsiktig med fyllet ned på kålbladene. Gjenta med resten av gylozaarkene.
Damp dumplings i seks minutter. Har du for liten steamer går det fint å dampe seks og seks dumplings om gangen.

Server med en gang, gjerne med sweet chilisaus.


Tips: Dumplings kan også stekes i panne med litt olje