Kirsebærmilkshake

Nydelig “cherry pie milkshake” helt uten meieriprodukter. 

Is? Melk? Trenger jo ikke det for å lage milkshake. I hvertfall ikke meieri-varianten.

Den hemmelige ingrediensen er frosne bananer, som kjørt i kjøkkenmaskin gir en silkemyk soft ice-konsistens. I den har vi plantemelk for mer flytende konsistens, samt kirsebær eller moreller for fabelaktig smak. Er bærene dyre i butikken kan du slå til med kirsebærkompott på pose, men da blir det ganske søtt.

Kjekssmulene på toppen er ikke bare kule å se på, de smaker også godt og teksturen gir milkshaken det lille ekstra.

Ingredienser til to store glass: 

    • 2 bananer
    • 2-3 veganske havrekjeks
    • 200 gram kirsebær eller moreller
    • Litt plantemelk
    • Eventuelt litt sukker

Framgangsmåte: 

Skrell bananen og skjær den i skiver. Ha de over i en plastpose eller – beholder og legg i fryseren. La ligge i minst to timer.

Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin/blender.

Rens kirsebærene, men spar noen til garnityr.

Ha bananbiter og kirsebær i kjøkkenmaskinen/blenderen. Kjør et par sekunder. Er bananene for frosne til å knuses så venter du et minutt eller to.

Spe med litt og litt plantemelk mens du kjører kjøkkenmaskinen/blenderen videre. Til slutt får du en tykk, jevn milkshake (spe med mer melk om du vil ha den mer tyntflytende). Smak eventuelt til med litt sukker.

Hell milkshake over i høye glass, legg noen havrekjekssmuler over og topp det hele med et kirsebær. Server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *