

Kirsebærmilkshake
Nydelig “cherry pie milkshake” helt uten meieriprodukter.
Is? Melk? Trenger jo ikke det for å lage milkshake. I hvertfall ikke meieri-varianten.
Den hemmelige ingrediensen er frosne bananer, som kjørt i kjøkkenmaskin gir en silkemyk soft ice-konsistens. I den har vi plantemelk for mer flytende konsistens, samt kirsebær eller moreller for fabelaktig smak. Er bærene dyre i butikken kan du slå til med kirsebærkompott på pose, men da blir det ganske søtt.
Kjekssmulene på toppen er ikke bare kule å se på, de smaker også godt og teksturen gir milkshaken det lille ekstra.
Ingredienser til to store glass:
-
- 2 bananer
-
- 2-3 veganske havrekjeks
-
- 200 gram kirsebær eller moreller
-
- Litt plantemelk
-
- Eventuelt litt sukker
Framgangsmåte:
Skrell bananen og skjær den i skiver. Ha de over i en plastpose eller – beholder og legg i fryseren. La ligge i minst to timer.
Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin/blender.
Rens kirsebærene, men spar noen til garnityr.
Ha bananbiter og kirsebær i kjøkkenmaskinen/blenderen. Kjør et par sekunder. Er bananene for frosne til å knuses så venter du et minutt eller to.
Spe med litt og litt plantemelk mens du kjører kjøkkenmaskinen/blenderen videre. Til slutt får du en tykk, jevn milkshake (spe med mer melk om du vil ha den mer tyntflytende). Smak eventuelt til med litt sukker.
Hell milkshake over i høye glass, legg noen havrekjekssmuler over og topp det hele med et kirsebær. Server med en gang.
