

Blåbærvafler
Herlige vafler med blåbær og sitronglasur.
Jeg elsker blåbær, og bruker det i så mye jeg klarer. Her blir de matchet perfekt med en enkel sitronglasur.
Denne oppskriften er fra en helt fantastisk kokebok som heter Vegan Yum Yum.
Disse vaflene blir best om du bruker små, ville jordbær, og ikke de store hagebærene fra butikken. Bruker du frosne bær er det viktig å ta de ut av fryseren og vende de forsiktig i røren rett før du begynner å steke vafler – hvis ikke blir røren grå og kjedelig.
Ingredienser til 8-10 vaffelhjerter:
-
- 5 desiliter hvetemel
-
- 3 spiseskjeer sukker
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- 1 teskje natron
-
- Litt salt
-
- 2 desiliter soyayoghurt – blåbærsmak eller naturell
-
- 3,5 desiliter soyamelk
-
- 5 spiseskjeer vann
-
- 0,75 desiliter solsikke- eller rapsolje
-
- 2,5 desiliter friske blåbær
-
- Olje eller vegansk margarin til steking
Sitronglasur og pynt:
-
- 0,5 sitron
-
- 2,5 desiliter melis
-
- 2-3 spiseskjeer soyamelk
-
- Blåbær
Framgangsmåte:
Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Visp sammen yoghurt, melk, vann og olje i en annen. Hell det våte over i det tørre og visp det raskt sammen til en glatt røre.
La røren svelle i et kvarter.
Vend forsiktig inn blåbærene rett før du begynner å steke vaflene.
Smør jernet med litt olje eller margarin, og stek vafler etter anvisning fra produsenten.
Sitronglasur og pynt:
Riv skallet av sitronen og press ut saften.
Bland sammen sitronskall, sitronsaft og melis i en liten bolle. Spe med en og en spiseskje soyamelk til du har en fin, tyktflytende glasur.
Server blåbærvafler med sitronglasur og blåbær.