

Gresskar- og brokkoligrateng
Rask middagsgrateng med grønnsaker og pasta i en kremet saus.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 0,5 flaskegresskar/butternut squash
-
- 1 brokkoli
-
- 5 desiliter fusilipasta
-
- En stor skive daggammelt brød
Saus:
-
- 1 desiliter cashewnøtter
-
- 3 desiliter soyamelk
-
- 1 desiliter næringsgjær
-
- 1 spiseskje tahini
-
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
-
- 1 spiseskje dijonsennep
-
- 1 spiseskje sitronsaft
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- Bittelitt muskat
-
- Nykvernet pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en middels stor ildfast form.
Kok opp godt med vann i en gryte.
Rens gresskaret og skjær innmaten opp i terninger med lengde på cirka 1-1,5 centimeter. Skjær brokkoli opp i mindre buketter.
Ha pastaen i gryten, kok i fem minutter. Ha deretter i gresskar, og kok til pastaen har al dente konsistens. Ha i brokkolibukettene og la det stå et minutt til. Sil av vannet og ha pasta og grønnsaker tilbake i gryten.
Skjær skorpen av brødskiven og kjør innmaten til smuler i en kjøkkenmaskin/blender. Sett smulene til sides.
Saus og montering:
Kjør alle ingrediensene til sausen jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Hell sausen over i gryten med grønnsakene, og vend det hele godt sammen. Ha over i den ildfaste formen. Dryss brødsmulene over.
Gratengen stekes til toppen er gyllen, det tar cirka 15 – 20 minutter. Server varm.