Gresskar- og brokkoligrateng

Rask middagsgrateng med grønnsaker og pasta i en kremet saus. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 0,5 flaskegresskar/butternut squash
    • 1 brokkoli
    • 5 desiliter fusilipasta
    • En stor skive daggammelt brød

Saus: 

    • 1 desiliter cashewnøtter
    • 3 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter næringsgjær
    • 1 spiseskje tahini
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 1 spiseskje dijonsennep
    • 1 spiseskje sitronsaft
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • Bittelitt muskat
    • Nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en middels stor ildfast form.

Kok opp godt med vann i en gryte.

Rens gresskaret og skjær innmaten opp i terninger med lengde på cirka 1-1,5 centimeter. Skjær brokkoli opp i mindre buketter.

Ha pastaen i gryten, kok i fem minutter. Ha deretter i gresskar, og kok til pastaen har al dente konsistens. Ha i brokkolibukettene og la det stå et minutt til. Sil av vannet og ha pasta og grønnsaker tilbake i gryten.

Skjær skorpen av brødskiven og kjør innmaten til smuler i en kjøkkenmaskin/blender. Sett smulene til sides.

Saus og montering: 

Kjør alle ingrediensene til sausen jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Hell sausen over i gryten med grønnsakene, og vend det hele godt sammen. Ha over i den ildfaste formen. Dryss brødsmulene over.

Gratengen stekes til toppen er gyllen, det tar cirka 15 – 20 minutter. Server varm.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *