Kikertkebab

Herlige kikertkaker med smak av koriander og mynte. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 desiliter kikerter
    • 1 sjalottløk
    • 1 rød chili
    • 2 centimeter ingefær
    • 2 kvaster mynte
    • 2 kvaster koriander
    • 1 teskje korianderpulver
    • 1 teskje garam masala
    • 3-4 spiseskjeer kikertmel
    • Salt
    • Olje

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten. Sil av vannet og skyll kikertene et par ganger.

Rens sjalottløk, chili og ingefær. Ha over i en kjøkkenmaskin/blender og tilsett kikerter, mynte, koriander, korianderpulver og garam masala. Kjør noen minutter, stopp underveis og dytt ned kikerter fra kantene med en slikkepott.

Når det begynner å bli ganske jevnt så tilsett en og en spiseskje kikertmel mens maskinen går, helt til det former seg en ball (eller tilsvarende halvfast masse i en blender). Smak deigen til med salt og ha over i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet. La det stå kaldt i minst 20 minutter.

Varm opp olje i en stekepanne. Form boller av kikertdeigen, press de litt flate og stek gylne på begge sider – dette tar cirka 3-4 minutter på hver side.

Server kebab med pitabrød, salat, litt god chilisaus og eventuelt en hvitløksdressing.

Tips: Kebabdeigen kan også festes på grillspyd og grilles.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *