

Kikertkebab
Herlige kikertkaker med smak av koriander og mynte.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 2 desiliter kikerter
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 rød chili
-
- 2 centimeter ingefær
-
- 2 kvaster mynte
-
- 2 kvaster koriander
-
- 1 teskje korianderpulver
-
- 1 teskje garam masala
-
- 3-4 spiseskjeer kikertmel
-
- Salt
-
- Olje
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten. Sil av vannet og skyll kikertene et par ganger.
Rens sjalottløk, chili og ingefær. Ha over i en kjøkkenmaskin/blender og tilsett kikerter, mynte, koriander, korianderpulver og garam masala. Kjør noen minutter, stopp underveis og dytt ned kikerter fra kantene med en slikkepott.
Når det begynner å bli ganske jevnt så tilsett en og en spiseskje kikertmel mens maskinen går, helt til det former seg en ball (eller tilsvarende halvfast masse i en blender). Smak deigen til med salt og ha over i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet. La det stå kaldt i minst 20 minutter.
Varm opp olje i en stekepanne. Form boller av kikertdeigen, press de litt flate og stek gylne på begge sider – dette tar cirka 3-4 minutter på hver side.
Server kebab med pitabrød, salat, litt god chilisaus og eventuelt en hvitløksdressing.
Tips: Kebabdeigen kan også festes på grillspyd og grilles.