Kokebok: Chloe’s Kitchen

Prisbelønnet kokk veganiserer amerikanske (og en håndfull internasjonale) favoritter. 

Chloe's kitchen
CHLOE’S KITCHEN: Herlig kokebok med masse god mat, inkludert smakfulle hvitløksknuter, asiatiske grillspyd, mac’n cheese og cupcakes.

Chloe Coscarelli er en av de få veganske kokebokforfattere som har en klassisk kokkeutdannelse i bakhånd. Hun er kjent i USA som den første veganske vinneren av den populære realityen Cupcake Wars, noe som gir henne troverdighet langt utenfor veganbloggverdenen.

Chloe’s Kitchen er en utrolig pen bok, med masse flatterende bilder av Chloe i ulike situasjoner, og hun framståe som en veldig pen, snill og vellykket kvinne. Det er faktisk rett før jeg ikke kjøper konseptet, men så begynner jeg på oppskriftene og de overbeviser meg. Denne dama mener business! Oppskriftene er beskrivende, tonen er hjelpsom, Chloe er kreativ og praktisk. Bildene er av prosess eller ferdig produkt, og de forteller meg akkurat det jeg vil vite. Forventningene til rettene innfrir også, du får det du tror du skal få, og du får det til.

Oppskriftene i boken er som vanlig sortert etter måltid, her finner du alt fra forretter, småretter, hovedretter, desserter, bakst, grunnoppskrifter og, wait for it, hundemat – illustrert med et bilde av en kjempeglad Chloe og hennes vakre hunder. Hun deler også flere vinneroppskrifter, blant annet en veldig kjent cupcake. Oppskriftene beviser det undertegnede og flere prøver å misjonære daglig – du trenger ikke gi slipp på god mat for å bli veganer.

vegansk grillspyd med kjøttetterligning
VEGANSKE GRILLSPYD: Oppskrift fra Chloes Kitchen – grillspyd med smak av Asia.

Dette er en kokebok fri for vegansk “propaganda”, og er en perfekt gave å gi til både skeptiske og nysgjerrige foreldre og venner. Tonen i boken er fantastisk positiv og motiverende. Chloe gir også tips til hvordan du kan organisere kjøkkenet ditt, og istedenfor å skremme folk som ikke er veganere, gir hun hjelpsom informasjonom de postive helseeffektene ved å holde seg til et vegansk kosthold.

Oppskriftene krever lite ferdighet på kjøkkenet, og passer dermed fint for de som ikke er vant med å lage vegansk mat. Defleste ingrediensene får du lett tak i i Norge, men du må nok innom et par spesialbutikker før kokingen kan starte.

Dette er ikke en bok som blir stående i hylla, den kommer heller til å bli sølet i stykker på kjøkkenet. Jeg anbefaler spesielt oppskriftene på nudelretter, de er alle merket med gule post-its i min kopi.

chloe's kitchen

Prøv selv: Hvitløksknuter

Chloe’s Kitchen får du på Amazon til cirka 10 dollar.

Fakta

Tittel: Chloe’s Kitchen: 125 easy, delicious recipes for making the food you love the vegan way
Forfatter: Chloe Coscarelli
Utgitt: 2012

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *