Restaurantanbefaling: Chez Helen, Antibes

Koselig vegetarrestaurant i gamlebyen i Antibes. 

Chez Helen
CHEZ HELEN: En liten og koselig vegetarrestaurant i Antibes som blant annet serverer seitan cordon bleu og pølser med potetstappe.

Veganferie i Frankrike er ikke alltid det enkleste i verden, da de lokale liker å ha egg, fløte, smør og hønsekraft i det meste. Men fortvil ikke – noen det finnes noen skatter av noen vegetarrestauranter om du vet hvor du skal lete.

Antibes ligger helt sør i Frankrike. Ved Middelhavet – midt mellom Nice og Cannes. Gamlebyen er den du har sett på bilder fra Rivieraen, der den ligger som en flott gammel borg med bratte vegger ned i sjøen. Bydelen består av trange smug og store torg, alt proppfullt av restauranter, barer, cafeer og markeder. Helt innerst i en av gatene ligger Chez Helen, en liten vegetarrestaurant med plass til cirka 20 personer.

antibes

Restauranten er innredet i hippie-sørfransk stil, med trange bord, trange sofaer, masse dekorasjoner overalt og mye porselen som ser hjemmelaget ut.

Chez Helen har ikke air condition og det lille lokalet kan bli ganske varmt, så det passer godt at servitøren gir oss en stor mugge med vann før menyene kommer på bordet. Er du helt hjelpesløs i varmen så har de et bittelite bord med to krakker utenførs.

chez helen

Menyen er ganske stor – her er det mye å velge mellom; fem salater, fire forretter, fem hovedretter, dagens meny stående på en tavle, falafel, hummus og seks desserter. Dessverre er kun en dessert vegansk (smuldrepaien), på resten av menyen er det vel 50/50, men det meste kan lages vegansk.

Maten er inspirert av landene rundt Middelhavet, men blant hovedretter finner en også chili sin carne og pølse og potetstappe. Rettene er basert på både tofu, seitan, soyaprotein og kikerter – her er det nok proteinkilder til alle.

chez helen

Maten lages på et bittelite kjøkken, som er delvis åpent opp mot restauranten. Alt er økologisk og det meste lages fra bunnen av. Porsjonene er rause, smakene er veldig bra. Da vi var der var kokken engelsk (tipper det er hun som er Helen), og hun hjalp til med servering når det var nødvendig. Servitøren var fransk og skikkelig dårlig i engelsk, men du kommer langt med et smil og litt godvilje. Servicen er veldig hyggelig, ikke lynrask, men  hjelpsom og positiv.

Bak den bittelille disken skjuler det seg både en baristamaskin, en juicer og massevis av økologisk brus, øl og vin.

seotan cordon bleu

Chez Helen har også raskt wifi, for oss som er opptatt av det. Jeg anbefaler å reservere bord, da restauranten er svært liten.

Hovedrettene og salatene ligger på 12-13 euro, forrettene og dessertene cirka halvparten.

Adresse:
35 Rue des Revennes
06600 Antibes

[googlemaps https://maps.google.no/maps?aq=f&q=chez+helen&ie=UTF8&hl=no&hq=chez+helen&hnear=&t=m&ll=43.579882,7.125551&spn=0.006295,0.006295&output=embed&w=425&h=350]
Nettside:
Chezhelen.fr

Telefon:
04 92 93 88 52

Åpningstider:
Tirsdag – onsdag: 12.00 – 14.30
Torsdag – lørdag: 12.00 – 14.30, 18.30.21.30
Mandag og søndag stengt

Chez Helen
CHEZ HELEN: Ned en trang gate og inn til høyre ligger den lille restauranten.
chez helen plate du jour squashblomster

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *