Indiske soppkaker

Raske middagskaker med sopp og poteter. 

Min far påstod at disse smaker som seiekaker. Jeg lar det være med det.

Gode er de, spicy for de som liker det, og du lager de på en halvtime.

Ingredienser til fire burgere: 

    • 4 mellomstore poteter
    • 200 gram sopp
    • 1 sjalottløk
    • Olje til steking
    • 1 teskje chilipulver
    • 1 teskje korianderpulver
    • 1 teskje gurkemeie
    • 1 teskje garam masala
    • Noen kvaster frisk koriander
    • Salt
    • 3-4 spiseskjeer kikertmel
    • 4 spiseskjeer sesamfrø

Framgangsmåte: 

Skrell potetene, skjær de i terninger og kok de møre i godt med vann. Sil av vannet og avkjøl.

Skjær sopp i små terninger, sjalottløk i små biter.

Varm opp olje i en panne. Ha i chilipulver, korianderpulver, gurkemeie og garam masala, la det surre i noen minutter. Tilsett sopp og sjalottløk, og vend alt godt sammen. La det steke til soppen er gyllen, spe eventuelt på med ekstra olje. Avkjøl.

Ha poteter og soppblanding i en bolle. Finhakk koriander og ha i. Mos det hele sammen med fingrene. Smak til med salt. Tilsett deretter kikertmel til du får en ganske fast deig. Avkjøl deigen i minst 20 minutter.

Form deigen til burgere og vend de i sesamfrø før steking.

Stek i panne med litt olje, 5-6 minutter på hver side.

Garner gjerne soppkakene med litt ekstra koriander og små tomater.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *